Diputació i Bombers demanen que ningú vaja a vore la neu en cotxe

1639
Neteja de carreteres per part dels bombers
Neteja de carreteres per part dels bombers
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló criden a la prudència de la ciutadania, davant la previsió d’alerta roja per nevades per a les pròximes hores decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a partir de 300 metres d’altura. El roig és el nivell màxim d’alerta, raó per la qual s’insta a evitar desplaçaments innecessaris per carretera i a extremar les precaucions en activar els sistemes de calefacció per a evitar possibles incendis en les llars.

És una crida que es realitza davant l’agreujament de la situació previsible per a la jornada de demà dissabte, a fi d’evitar situacions com les viscudes aquest divendres, en el qual els bombers de la Diputació de Castelló han hagut de rescatar a una família que havia quedat atrapada per la neu a l’interior del seu vehicle en la cuneta, en la carretera que connecta Ludiente amb Castillo de Villamalefa. Una vegada rescatat l’automòbil, s’ha indicat als seus ocupants que havien de reiniciar la marxa retrocedint fins al punt de partida.

Durant el dia de hui el dispositiu per nevades del Consorci Provincial de Bombers també ha permés donar servei a una ambulància que havia quedat bloquejada a Castillo de Villamalefa i a un vehicle que igualment havia quedat bloquejat per la neu en la CV 166, en el terme de Benassal.

Es tracta d’un operatiu del qual formen part 200 persones, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles saler, 250 tones de sal i la Unitat de Maquinària Pesant i Logística (UML), amb 5 pales carregadores i una fresadora. A més, aquest divendres s’han reproveit els magatzems de sal del Consorci, amb 50 tones més. D’altra banda, estan operatius 30 vehicles auxiliars i vehicles especials de rescat, concretament una moto de neu, així com un vehicle tot terreny dotat d’erugues, assignat a la Unitat de Rescat de Muntanya, que es manté alerta davant qualsevol incidència.

Tots els parcs del Consorci, els 4 de professionals, 5 de voluntaris, i els 15 parcs rurals d’emergència de bombers forestals de Generalitat, es mantenen operatius davant qualsevol situació d’emergència.

El dispositiu es va iniciar ahir dijous i ha continuat actiu en la jornada de hui, amb la neteja de carreteres i rutes assignades al Consorci, llevant neu i escampant sal per a evitar plaques de gel, en ser aquest el principal problema de la jornada. Durant les primeres hores del temporal, el dijous, es van fer tasques de salvament de 25 persones, els vehicles de les quals s’havien quedat bloquejats per la neu. El dijous també es va remolcar a un camió que transportava gas liquat en Ares, es va traslladar a un pacient al centre de salut de Morella, i es va instal·lar un sistema de comunicació portàtil de suport a Herbés.