Diputació ha instal·lat més de 300 detectors contra incendis per millorar l’autonomia de la gent gran 

188

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial segueix amb la campanya de posada en marxa de les alarmes en els municipis consorciats amb els bombers

La Diputació de Castelló ha instal·lat ja més de 300 sistemes contra incendis a les llars de les persones més grans de 70 anys que viuen soles a la província. Esta iniciativa provincial, gestionada a través del Consorci Provincial de Bombers que opera en tots els municipis de la província almenys a la capital per disposar de Parc de Bombers propi, s’emmarca dins de la campanya Repoblem impulsada per Moliner per frenar la despoblació del món rural castellonenca.

Tant és així que la portaveu adjunta i diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha volgut posar l’accent en el “benefici social que este programa d’instal·lació de detectors de fum. Més enllà de la seua innegable empremta en matèria de seguretat i prevenció d’incendis, la posada en marxa d’este servei dota d’autonomia a centenars de famílies permetent que els nostres majors no hagen d’abandonar les seues cases, guanyen en benestar i la seua famílies també en tranquil·litat” .

Cal destacar que a més de realitzar la instal·lació gratuïta de les alarmes, el Consorci Provincial de Bombers gestionat pel Govern Provincial porta a terme un complet assessorament als propietaris dels habitatges tant sobre les pautes per prevenir accidents domèstics com les conductes a adoptar en cas de produir-se un incendi.

“Amb este programa vam aconseguir portar a totes les llars que així ho sol·liciten estes alarmes d’incendis per a majors. Perquè amb prevenció aconseguim que els nostres majors guanyen en seguretat i que ningú haja de deixar les seues llars per falta de recursos”.

Vicente-Ruiz ha destacat que la instal·lació de detectors de fum és una acció estratègica més dins el “compromís d’aquesta administració amb l’interior castellonenc. Si hi ha un eix prioritari en la gestió d’aquesta Diputació aquest és, sense cap dubte, el de la consolidació de la població del món rural de la província. Seguirem implementant totes les polítiques que estiguen a la nostra abast per impulsar el territori, igualar les oportunitats entre interior i costa i, amb tot això, sumar recursos i atractius als nostres pobles d’interior”.

Nou noves Unitats Respira

En esta línia, la diputada d’Acció Social ha recordat que esta setmana la Diputació ha aprovat la convocatòria de subvencions econòmiques per al manteniment i equipament de noves unitats a més de la contractació del personal adscrit a estos serveis. D’esta manera, i mitjançant una inversió superior als 260.000 euros, dels quals 92.000 euros es destinaran a noves unitats, este pla provincial de cura a persones grans s’estendrà a 9 noves localitats”.

“Amb estes noves unitats Respir Familiar, que eleven el nombre d’unitats fins a les 31, vam aconseguir consolidar este servei en el món rural provincial per garantir la cura dels nostres majors i permetre que aquest es realitze amb total garantia en el poble d’origen”, ha subratllat Vicente-Ruiz.