Diputació, Generalitat, Bisbat i Ajuntament de Vistabella constitueixen la comissió tècnica per a la remodelació de Penyagolosa

94
Constitució de la comissió tècnica
Constitució de la comissió tècnica

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • Els seus integrants realitzaran una visita al març al santuari per a estudiar in situ les accions a seguir

En la jornada d’avui s’ha constituït en la Diputació de Castelló la comissió tècnica que elaborarà l’avantprojecte i la memòria econòmica de la rehabilitació del santuari de Penyagolosa, en la qual estan representats la pròpia institució provincial, la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, el Bisbat de Segorbe-Castelló i l’Ajuntament de Vistabella. La constitució d’aquesta comissió s’ha realitzat tan sols una setmana després que així ho decidiren els responsables de la pròpia Diputació, la Generalitat Valenciana, el bisbat i l’ajuntament de Vistabella en la reunió que van mantindre en el Palau Provincial.

Els integrants de la comissió han planificat el treball que es desenvoluparà en els dos pròxims mesos i han decidit que al llarg del mes de març es desplaçaran fins al santuari per a estudiar in situ les actuacions a realitzar, que hauran de respectar els condicionants que imposen ser Bé d’Interés Cultural i Parc Natural. Es treballarà sobre el terreny consultant els plans de l’edifici perquè l’èxit de la remodelació quede garantit.

Un dels principals temes que cal abordar és el del subministrament elèctric, en aquests moments inexistent, així com determinar els usos que amb la rehabilitació es vol donar al complex.