Diputació de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana junts per reactivar el sector turístic

514
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Francesc Colomer destaca «l’exemple extraordinari» que ofereix la institució provincial que presideix José Martí en sumar-se al Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics

El president de la Diputació, José Martí, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s’han reunit al Palau de les Aules “per a fer balanç d’un any de col·laboració i preparar de forma coordinada les línies mestres dels pressupostos de 2021 de la Diputació i Turisme Comunitat Valenciana (TCV), amb l’objectiu de reactivar el sector turístic i recuperar l’economia de la província de Castelló”. En la trobada també ha participat la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí.

José Martí considera que en aquesta situació de pandèmia “el treball conjunt resulta més necessari que mai perquè entre tots hem de treballar per a adoptar bones decisions a favor d’una indústria que necessita que les administracions estiguem al seu costat”. Un suport que “també sentiran els municipis a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics i els plans de dinamització i governança turística”.

Per part seua, Colomer ha aplaudit “l’exemple extraordinari oferit per Diputació de Castelló”, l’única de la Comunitat que s’ha sumat al Fons Local de Cooperació per a Municipis Turístics aprovant dimarts passat en el ple una modificació de 1,25 milions d’euros per a doblegar la quantitat aportada per Turisme Comunitat Valenciana, a fi que els ajuntaments turístics de la província es puguen repartir 2,5 milions d’euros per a fer front a les despeses extraordinàries que genera l’activitat turística al llarg de l’any i als ocasionats per la pandèmia de la Covid. Per al secretari autonòmic, el pas donat per la Diputació de Castelló “és un exemple magnífic de bones pràctiques”.

El secretari autonòmic també ha posat en valor els huit plans de dinamització i governança turística que es mantenen actius a la província de Castelló, que comporten una inversió conjunta d’1 milió d’euros (1.020.000 euros) de Diputació i TGV. Es tracta dels plans de Terres del Maestrat, Plana de l’Arc, Castelló Sud, Penyagolosa, Els Ports, Alt Maestrat, Espadà-Millars i Alt Palància.

Colomer ha explicat que “el turisme està en hores baixes, tocat però no afonat” i ha sigut molt contundent en assenyalar que aquesta indústria i tots els sectors que pivoten al seu voltant es desenvolupen en espais reglats i assegurances i, per tant, tant nosaltres com la Diputació treballarem per a estimular la demanda”.