Diluvi de música a Vilafranca

305
El Diluvi a Vilafranca
El Diluvi a Vilafranca

El divendres a la vesprada, coincidint amb el que havia d’haver sigut el primer dia de les festes del 2020, arribava a la plaça de bous el concert del grup de l’alcoià El Diluvi. Un concert promogut per l’Institut Valencià de Cultura, gràcies a la capitalitat cultural valenciana que ostenta Vilafranca.

Aquest grup de mestissatge mediterrani presentava a Vilafranca la seua gira Junteu-vos, amb el disc que porta el mateix nom.

Com és costum al mes d’agost, l’amenaça de pluja i una xicoteta tempesta van obligar a posposar el concert una hora i mitja més tard del que estava programat. No obstant això, el recital es va desenvolupar sense entrebancs dins de la nova normalitat; amb un públic entregat al grup i a les seues melodies i amb un pulcre respecte per les normes de seguretat i el manteniment de les distàncies exigides per la Covid-19. I és que sembla que la cultura i la Covid-19 no són incompatibles, i que tant organitzadors com consumidors de cultura han entés millor que altres sectors com s’ha de fer l’adaptació segura a la nova normalitat.

El Diluvi no era la primera vegada que aterrava per la comarca. Ja ho feren el 2016 a l’Aplec de Villores i les seues notes van tancar l’edició de l’any passat d’Herbers. Per a ells és tot un goig tornar a aquests terres que sempre els acullen amb els braços oberts i que coneixen més que bé la seua música.