Dilluns 28 a les 20.30h Todolella acull una trobada comarcal per definir el futur de l’Aplec

834
Reunió a Todolella
PUBLICITAT

Reunió a Todolella
Reunió a Todolella
En la inauguració del pont sobre el Riu Bergantes a Sorita un alcalde d’un petit municipi dels Ports va dir: “L’Aplec s’ha convertit en una mena de FIB”. És la visió que existeix en alguns municipis petits dels Ports sobre la festa comarcal que va néixer fa 36 anys.

Seguint la roda establerta l’any que ve seria Todolella, municipi encarregat d’organitzar l’esdeveniment. Dimecres passat els veïns de Todolella es van reunir per decidir si l’organitzen o no. En 2013 els veïns de Portell van votar per decidir si el organitzaven i per majoria rebutjar celebrar l’Aplec. En el seu moment Todolella ja va renunciar a organitzar i Sorita tampoc ho va fer en l’anterior roda, si en aquesta.

El proper dia 28, un cop passi l’Aplec de Sorita, Todolella ha convocat una reunió amb tots els pobles dels Ports. L’objectiu és veure quines opinions hi ha a la zona sobre la celebració de l’Aplec i, en funció dels punts de vista, organitzar o no l’edició de 2015.La cita és a l’edifici El Guerrer de Todolella. Les opinions sobre l’Aplec són d’allò més variades. La realitat és que municipis com Villores, Portell, Todolella, La Mata o Herbers, amb menys de 250 veïns, tenen dificultats per organitzar un programa d’actes que en els últims anys se centra en el teatre, els concerts, les orquestres, la música , la zona d’acampada i l’arribada de centenars-milers de joves als pobles.

L’envelliment i la pèrdua de la població estan fent efecte en aquests municipis. En Sorita un grup de joves ha tret endavant l’organització amb molt d’esforç. A Cinctorres també s’han celebrat ja reunions sobre l’edició de la festa comarcal el 2015. L’Aplec va camí de les quatre dècades d’història. Molt lluny queden les primeres trobades que únicament congregaven als joves de la comarca. Ara arriben des de tota la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó. El futur: per decidir.