Dies de ciclisme, música i tradicions a l’Alt Maestrat Human Land

360
PUBLICITAT

En el territori Human Land hi ha temps i espai per a gaudir d’una programació cultural i esportiva molt diversa. El cap de setmana d’Albocàsser, Ares, Benassal, Catí i Culla ha estat marcat intensament per la celebració de la Mediterranean Epic Gran Fondo. Una carrera ciclista que travessava gran part de la província de Castelló en els seus dos recorreguts de 200 i 100 km cadascuna. Partia d’Orpesa i pujava fins al territori Human Land, on centenars de persones esperaven l’arribada de 2600 ciclistes professionals, entre ells el llegendari Perico Delgado. Albocàsser, punt neuràlgic a l’interior de la província de Castelló, era la localitat que partia tots dos recorreguts de l’esdeveniment. Si bé, punts com l’alt de Culla, la Font d’En Segures o el pas per Catí també van ser moments de gran rellevància i esforç físic.

Així doncs, la vesprada a Albocàsser va estar amenitzada per les melodies que el cor de Catí Verge de l’Avellà va cantar en l’ermita de Sant Miquel per la quarta data del projecte cultural ‘Cicle de música a les ermites’. A l’ermitori, una construcció del segle XVI, va acudir una elevada xifra de públic, que va poder escoltar composicions musicals modernes obra d’autors com Camilo Sesto, Vetusta Morla o Leonard Cohen. En tot cas, aquest projecte cultural tracta de vincular la singularitat de les ermites i les seues festivitats amb variades propostes musicals.

D’aquesta manera, el diumenge a Albocàsser es va celebrar la romeria per Sant Miquel. Més de 200 persones van participar en la tradicional processó. Enguany la romeria va partir des de la plaça de l’església fins al final del carrer Sant Miquel. Des d’allí va continuar la marxa fins a arribar a l’ermitori, situat a uns set quilòmetres. Es va honrar al sant amb una missa i, tot seguit, es van beneir les ‘primes’ i es van repartir. A la vesprada va haver-hi temps d’organitzar un tradicional ‘bureo’. De la mateixa manera que a Albocàsser, en Ares es va celebrar la romeria de Santa Elena, situada a escassos 5 km de la localitat. L’ermitori va ser construït a mitjan segle XVIII i és una de les representacions més simbòliques del barroc rural valencià. Allí es va oficiar una missa en honor a la Santa i es van beneir i repartir les ‘primes’ entre els assistents.

– RTVE visita Benassal per a un reportatge

El programa Agrosfera de RTVE va visitar els punts patrimonials més importants de Benassal per a realitzar un reportatge sobre la localitat. Així, els Porxos de la Mola, la Torre de la Presó, la Torre Monfort, el paratge natural del Rivet, l’ermita de Sant Cristòfol o el Museu de Teresita Pascual van ser alguns dels punts simbòlics de la localitat de l’Alt Maestrat.

D’altra banda, les visites de turistes no han deixat de fluir al llarg del cap de setmana per cadascun dels pobles. Culla, reconegut com un dels pobles més bonics d’Espanya, manté una constant i àmplia quantitat de visites cada cap de setmana, amb parelles i famílies que decideixen visitar el territori Human Land per a evadir-se durant unes magnífiques jornades.