Dia Europeu de l’Art Rupestre al Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla

149

Nota de premsa del Museu de la Valltorta

El museu de la Valltorta celebra el dia Europeu de l’Art Rupestre amb dos activitats relacionades amb la Prehistòria: la visita a les pintures del Mas d’en Salvador i un taller monogràfic sobre el foc. El dia Europeu de l’Art Rupestre coincideix amb la festivitat del 9 d’octubre, diada dels valencians.

La primera activitat programada consisteix en una caminada per visitar les pintures rupestres del mas d’en Salvador, un abric tancat però que no es visita de manera habitual. Està ubicat al terme d’Albocàsser, dins del parc cultural de la Valltorta- Gasulla. L’eixida serà a les 10 hores del matí des del camp de futbol d’Albocàsser.

La segona activitat es titula ” Robar el foc als Deus: taller de foc en la Prehistòria” a càrrec de Francesc Bellmunt, arqueòleg i guia de GALIPAT. Això serà a les 16 hores als porxos de l’ermitori de Șanț Pau ( Albocàsser).

Les activitats són gratuïtes, però necessiten reserva prèvia i l’aforament és limitat. L’any passat es va celebrar el dia Europeu de l’Art Rupestre a nivell local amb una eixida a l’abric Volta Espessa a Vilafranca, acompanyats dels arqueòlegs que ho van descobrir, Inés Domingo i Didàc Román, i a nivell europeu varem participar en el concurs de dibuix escolar sobre l’art rupestre.