Dia de les Penyes amb molta participació ahir dilluns a Vilafranca

244

Des de fa uns quants anys, el dilluns de les Festes de Vilafranca s’ha reservat per al Dia de les Penyes.

Enguany amb organització de la Penya Ke te Prenya, que ja va ser comissió d’aquest dia al 1997.

Els actes van començar amb jocs infantils al carrer Alcalde Monfort. Després arribava el dinar de penyes, una fideuà per a unes 1000 persones, cuinada pel restaurant Casa Enrique de Castelló.

De vesprada, era el torn dels jocs amb vaques i sense a la Plaça de Bous, Keteden van ser els guanyadors i en segona posició quedava Aquellarre. La xaranga local Herederos del Conyac va amenitzar la vesprada. En acabar l’acte, es va anunciar que la Penya el Desmadre serà la Comissió de Penyes 2018.

El sopar de penyes, a l’igual que el dinar, tenia lloc als voltants de la Plaça de Bous, en aquesta ocasió llonganisses amb pisto.

Els actes del Dia de les Penyes 2017 a Vilafranca es tancaven a la Plaça de Bous amb solta de vaquetes, la macrodiscomòbil Bandalay i la xaranga El Muru d’Alaquàs.

Avui dimarts, dia de la Mare de Déu d’agost, el matí ha començat amb missa baturra amb la Rondalla i Ball de Vilafranca i s’ha fet una ronda per homenatjar a la gent més major, que despres ha tingut el seu dinar de germanor i actuació musical.

Ara per la vesprada, es farà la desencaixonada dels bous de La Masà que van eixir als concursos de retalladors i emboladors. A la Tasca, hi haurà “festa asturiana” amb el grup de música Celta “Morrigan Folk” i hi haurà sidra i xoriços.

Per la nit es ballarà el ball plà a les 23’30 i abans a les 22’30 serà el ball plà infantil.