Dia de la Penya Taurina en les festes d’Albocàsser

269
PUBLICITAT
  • Les celebracions acabaran el 18 d’agost

Albocàsser va viure ahir dissabte, dins de les festes patronals, el Dia de la Penya Taurina.

El programa festiu va començar amb l’esmorzar de socis. Després va vindre l’entrada i concurs de retalladors infantils. I després es va provar el bou “Ostentoso” de la ramaderia Hnos. Tornay de Guillena (Sevilla), adquirit a la finca alcorina de La Espuela. Després del dinar de socis, a la vesprada es va viure el desafiament de tres vaques i un bou de les ramaderies de Germán Vidal de Cabanes i La Paloma de Xaló (Alacant). La nit va comptar amb bou embolat alternatiu per als xiquets i el bou embolat per als majors. Després va arribar el ball al Pla dels Sants Joans amb l’orquestra Kraken.

Avui diumenge s’entreguen al saló d’actes de l’ajuntament els premis del XXVIII Certamen Literari “Casemir Melià i Tena”. Després tindrà lloc l’entrada de bous i vaques de la ramaderia Hnos. Bellés, que anirà seguida de bous per la vila. La mateixa ramaderia s’exhibirà a la vesprada. No faltarà la tradicional eixida. A més, també es viurà la cursa infantil i la Trotada popular Vila d’Albocàsser que organitza el Club de Muntanya Desnivell i patrocina l’Ajuntament de la localitat. La prova d’una vaca al carrer Sant Roc, a càrrec dels Amics del Carreró, donarà pas després al torneig 3×3 a la pista del barranc que ha previst la Penya CD Castelló Llop Albinegre. També hi haurà ‘tardeo’ amb La Meligrana al Pla dels Sants Joans. Les embolades d’un bou de Hnos. Bellés i la vaca del carrer Sant Roc arribaran a la nit. Finalment, tancarà la jornada la vetlada organitzada pels Quintos i Dames 2019.

Per a demà dilluns 12 està prevista l’entrada de mansos de la ramaderia de Javier Tàrrega “El Gallo” de Moncofa i després la de bous i vaques del ferro de Raul Monferrer de Formiche Alto (Terol). L’Associació de Dones d’Albocàsser organitza després una xarrada col·loqui amb el títol “Seguim fent safareig” que estarà complementada amb l’exposició fotogràfica “Dones del món. Bolívia: Les dones sàvies” de la Fundació Isonomia. A continuació tindrà lloc el dinar de dones amb postres musicals. A la vesprada el Club de muntanya Desnivell ha programat una eixida amb bicicleta de muntanya pel terme municipal. Bous per la vila completaran la vesprada. La nit tindrà les disfresses com a protagonistes. La desfilada des de la plaça de l’Església fins al recinte de festes i el posterior ball amb l’orquestra Kinky Band marcaran la vetlada.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA