Dia de la Mare de Déu d’agost carregat d’activitat a Vilafranca

209

DiaDia

Ahir dimarts 15 d’agost, l’activitat festiva a Vilafranca començava amb missa baturra cantada pel Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. Després va tindre lloc una ronda en homenatge a la gent major.

També es realitzava el dinar de la gent gran amb actuació musical.

La vesprada va tindre molta expectació a la Plaça d’En Blasc per veure l’entrada dels caixons amb cavalls i la desencaixonada dels 4 bous de Sergio Centelles “La Masà”. La festa asturiana a la Tasca va tindre molt d’éxit, amb botelles de sida i trocets de xoriç. El grup de Castelló “Morrigan Folk” va amenitzar la vesprada amb la seua música celta.

Per la nit, amb el cel amenaçant tempesta, es ballava el Ball Plà interpretat per la Unió Musical de Vilafranca a la Plaça d’En Blasc. Amb 1 hora de diferència, es van ballar els 5 passos del ball típic vilafranquí, fent-ho primer els xiquets i xiquetes i després els majors.

Avui dimecres, és el dia del patró de Vilafranca, Sant Roc. La Unió Musical de Vilafranca ha fet passacarrer amb diana. A l’església de Sant Maria Magdalena, s’ha fet la missa en honor a Sant Roc i després la processó. Els més menuts han dibuixat utilitzant guixos i també s’ha realitzat una gimcana de selfies.

Aquesta vesprada tindrà lloc la desfilada de disfresses infantil fins a la Carpa de Festes amb el Grup d’Animació La Xalera. A la Placeta de Baix actuarà la Rondalla de Vilafranca.

Per la nit, arribarà el torn de la desfilada de disfresses, que anirà des de la Tasca de la Comissió fins a la Carpa de Festes amb la xaranga local “Herederos del Conyac”. A continuació, hi haurà ball amb l’Orquestra La Canalla i la discomòbil Jukebox.