Deu plens per a un matrimoni

468
Portell amb Alvaro Ferrer
Vanessa González i Joaquín Burgar són matrimoni i secretaris de 10 ajuntaments dels Ports dins del servei SEPAM de la Diputació

Ares, 9 del matí, Castellfort, 10.30 del matí, Portell, 12 del matí, Olocau del Rei, 13.30 del migdia…. Cada hora i mitja ple. Així va ser el dia ahir per a Vanessa González i Joaquín Burgar, secretaris de l’oficina d’assistència a municipis que la Diputació de Castelló té a Morella -OFISAM-. 10 plens per a un matrimoni. I és que, tots dos, a més de ser secretaris del OFISAM són marit i dona.

“Ahir eixim de casa i ens vam tornar a veure amb 10 ajuntaments constituïts” explicava a Levante de Castelló Vanessa. Aquest periòdic es va trobar amb ella a Ares del Maestrat, després a Castellfort i després a Portell. Tots dos són els secretaris d’Ares, Castellfort, Portell, Olocau del Rei, Castell de Cabres, Herbers, Palanques, Sorita, Villores i Vallibona.

Han portat una setmana “moguda” ja que, a més de la constitució de consistoris en el dia d’ahir “el passat dia 10 vam fer ruta per a les sessions d’aprovació d’actes i de tancament de legislatura”. I en aquesta ocasió van ser els dos. “Aquell dia plens des de primera a última hora”. Explicava Vanessa que “fem el treball a gust. Sabem que hi ha moments de més treball, però no hi ha problema, ens agrada i ens agraden aquests pobles. De fet, jo ja estic més acostumada a conduir per aquestes carreteres que per autovia. Quasi les preferisc”.

El tràmit… en tots els pobles igual. Mesa d’edat i elecció de l’alcalde o alcaldessa, unes rosquilletes… I al següent poble. Fa quatre anys ja ho van viure així.

Sota el seu assessorament estan aquests 10 ajuntaments. Es tracta de petits consistoris que comparteixen el secretari que ofereix la Diputació de Castelló.

Castellfort amb Juanma Segura
Castellfort amb Juanma Segura

Ahir, a última hora de la vesprada Vanessa i Joaquín havien tingut un dia molt semblant. Tots dos van recórrer més de 100 quilòmetres constituint ajuntaments en els pobles dels Ports.