Deu anys de rondalles i balls populars a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca

325

Fins al proper 27 de novembre es pot visitar a les sales gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca l’exposició de l’Associació Cultural Grup Ramell “X Anys de Trobades”. Es tracta del record de deu edicions de trobades de música, dansa i cultura popular i entorn del folklore tradicional. Gràcies a la implicació d’Atzeneta, Albocàsser, Culla, Vilafranca, les Useres, Benassal, el Grau de Castelló, La Iglesuela, Forcall i Catí ha estat possible dur a terme trobades en què es reuneixen rondalles, músics, balladors i cantadors de pobles de Castelló i Terol al voltant de la música de rondalla.

D’aquesta manera la música tradicional ha passat dels espais tancats que eren els locals de jubilats a formar part d’activitats que reuneixen a centenars de persones. A més, amb aquestes trobades, els majors poden transmetre els seus coneixements als més joves.

expo-rondalles-1

La trobada de Rondes Tradicionals s’ha convertit en una reunió de músics i balladors de tota la Comunitat Valenciana. Es tracta de reunions on la festa i la tradició conviuen a la perfecció. L’exposició es podrà visitar els divendres i els dissabtes de 10h a 13h i de 16h a 19h i els diumenges de 10h a 13.30h.

A la inauguració ha estat present l’alcalde Vilafranca, Óscar Tena, a més de representants del Grup Ramell. Com a complement a l’exposició s’ha pogut gaudir d’una demostració de jota cantada i ballada a càrrec de la rondalla i els balladors.


expo-rondalles-2

expo-rondalles-3

expo-rondalles-4

expo-rondalles-5

expo-rondalles-6