Deu alumnes amb perfil mitjà-alt comencen el taller d’ocupació Guia de muntanya, viu la muntanya Als Ports a la Mancomunitat Els Ports

585
PUBLICITAT

Avui ha començat el taller d’ocupació Guia de muntanya, viu la muntanya Als Ports a Vilafranca. Aquest és un projecte gestionat per la Mancomunitat Els Ports i finançat des del servei d’ocupació valencià Labora.

Deu alumnes amb un perfil de formació mitjà-alt i amb interès per la natura rebran els ensenyaments necessaris per a guiar turistes i nadius dins del territori de la comarca dels Ports. El taller compta amb un docent qui s’encarregarà d’impartir, en jornada intensiva, els coneixements propis dels dos itineraris formatius des d’una vessant pràctica i teòrica, el de guia de mitja i baixa muntanya i el d’activitats físicoesportives. Es tracta d’una formació integral ja que l’alumnat també s’impartiran coneixements en matèria de riscos laborals, primers auxilis i informàtica. El personal el completen una administrativa i un director de projecte.

Les pràctiques es duran a terme dia a dia d’acord amb els interessos de l’alumnat  a través de visites i itineraris estipulats. També es comptarà amb entitats i empreses de la zona que oferiran la possibilitat de formar-se. D’aquesta manera es pretén establir una retroalimentació entre possibles empleadors i empleats.

L’objectiu és formar capital humà per a una futura explotació del GR-331 Camí de Conquesta.

Des de la Mancomunitat es pretén que la població puga treure rèdit econòmic de les experiències, les sortides senderites i la visita dels espais naturals de la comarca, convertint-se així en font d’ingressos per a la població oriünda.

El taller de guia de muntanya no és el primer organitzat per la Mancomunitat dels Ports. I és que la finalitat d’aquests projectes és la reinserció i la incorporació al mercat laboral del personal participant.