Desprès de la setmana de festes la programació cultural i esportiva pren el protagonisme.

146
Morella, actuació musical

Dilluns els alumnes del conservatori de Toulousse van oferir un fantàstic concert de guitarra i altres instruments de corda interpretant peces d’autors com G.F. Haendel o J.S. Bach, entre altres.

Les presentacions de llibres agafaven el relleu els dies posteriors. Lluis Meseguer, catedràtic de Literatura en la Universitat Jaume I, presentava la seua darrera obra “La ciutat dels dies”, una selecció de 136 columnes publicades en la pàgina setmanal Panorama del Levante. Es tracta d’un panorama obert de llums i ombres del trànsit del segle XX a l’actualitat. Juan Luis Porcar, historiador i documentalista de la Universitat Jaume I,membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, va presentar el llibre Un país en gris i en negre. Memòria històrica i repressió franquista a Castelló. L’autor analitza a aquesta obra com es va organitzar la maquinària repressiva del règim a la província de Castelló, l’organització del sistema judicial i carcerari i com s’articula una repressió sistemàtica e indiscriminada sobre els vençuts. Aquest cicle finalitzarà dissabte amb la presentació del llibre “Pedres Marcades” de J.A. Sorribes. Diumenge l’autor realitzarà una visita per la Morella de la novel·la: Ermita de Santa Llúcia, Tarrascons, Esglèsia, Sant Francesc, entre altres. L’eixida serà des de l’Ermita de Santa Llúcia. Aquesta vesprada, en el Convent de Sant Francesc també podrem gaudir del Concert d’Estança Harmònica.

L’agenda esportiva comparteix protagonisme amb les activitats culturals, d’aquesta manera dimarts es va realitzar la I Eixida running no competitiva Morella-Xiva que va comptar amb 24 inscripcions. Ahir el professor, Santi Querol, va realitzar una interessant xerrada al voltant dels beneficis de l’activitat física. Aquesta vesprada en el Centre Esportiu tindrà lloc el Campionat de bàsquet 3×3 per a majors i demà la Sortida Btt pel terme de Morella.

Així doncs, Morella compta amb molta activitat aquests dies, en que ultima els preparatius per a la darrera cita de la programació estival, la Fira Ramadera, Agrícola, Industrial i de Comerç, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de setembre.