Desmantellen una secta acusada d’abusos sexuals a Vistabella del Maestrat

1166
Fotografia extreta de Google Maps de la Masia La Chaparra.
PUBLICITAT
  • Les persones detingudes ja han passat a disposició judicial

La Policia Nacional ha aconseguit aturar les pràctiques delictives d’una secta acusada de practicar abusos sexuals cap a adults i menors d’edat durant anys. Segons ha informat l’estament policial, aquesta secta estava ubicada a la Masia La Chaparra, a escassos deu kilòmetres de Vistabella del Maestrat. Aquesta zona està formada per multitud de cases escenaris de, suposen les investigacions policials, les pràctiques abusives contra les víctimes de la secta. La Masia La Chaparra està situada al mig d’un paratge natural molt prop a la carretera, on els aparells tecnològics escassejaven per buscar una vida d’autoabastiment amb horta pròpia i elements artesanals fabricats per ells mateixos.


De moment, les persones acusades de realitzar aquestes pràctiques han passat a disposició judicial, i els investigadors continuen amb el procés per tal de conéixer el patrimoni que atresora el grup i l’historial d’accions fetes durant els últims anys.
La investigació fa més d’un any que ha començat i en ella han participat diferents cossos policials com el Grup de Sectes de la Comissaria General d’Informació, la Unitat Central d’Atenció a la Família i a la Dona o la Brigada d’Informació i la Policia Judicial de la Comissaria de Castelló.


Les detencions es van efectuar el dimarts passat per la matinada, en un operatiu que va recuperar moltes fotografies i vídeos guardats en format electrònic, càmeres fotogràfiques o joguets sexuals amb els quals es practicaven els abusos. Un pis a Castelló també s’ha registrat, propietat del cap de la secta. També s’han trobat elements de caire religiós, diners, joies i anotacions de persones que falta per esclarir la relació.


L’abundant material, ara, haurà de ser analitzat i investigat per resoldre dubtes com el finançament de la secta, les pràctiques i abusos que practicaven, les víctimes a les quals han pogut ferir al llarg d’aquests anys o les persones relacionades amb la banda.