Desembre arriba carregat d’activitats a Vilafranca

144
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa del mes de desembre del municipi. Carregada d’esport, festes, música, cinema i molts aspectes més, aquesta agenda farà que els veïns, veïnes i visitants de Vilafranca s’ho passen en gran durant aquest hivern.

Durant tot el mes es podrà visitar l’exposició ‘Mirades de l’Índia’, a càrrec de l’Associació Mirades del Món, i l’exposició participativa de puzles. A més, les visites guiades continuaran amb el seu clàssic horari de tardor. També, del 8 de desembre fins al 2 de gener s’estaran recollint joguets i llibres infantils per a ajudar als més necessitats.

Nadal començarà a Vilafranca amb la festa de l’encesa de llums el dissabte 2 de desembre amb la Batukada Ravatukem, la visita del Patge Reial, una xocolatada i un ‘tardeo’ amb ‘Sarao’ i Dj Cuber. El sentiment nadalenc continuarà amb el concert de Nadal de la Universitat de Majors Seu dels Ports el pròxim 17 de desembre. També, el CEIP Don Blasco de Alagón celebrarà el festival de Nadal el dia 22. A més, el divendres 23 la Unió Musical de Vilafranca oferirà el seu clàssic concert de Nadal. La nit de Nadal vindrà carregada de festa gràcies a la Comissió de Festes de 2024, que organitzarà un ‘tardeo’ amb Pimienta Molida i una festa a la nit amb ‘Discoeclipse’. El cap de setmana del 24 i 25, també seran protagonistes les misses de la nit i el dia de Nadal. També, els i les més joves podran gaudir de Nadalandia, on podran fer moltes activitats durant les vacances. Finalment, el dia 29 Dolces Cançons tancarà Nadal amb el seu concert de nadales, que donarà pas a Cap d’Any.

Si alguna cosa no faltarà durant aquest mes seran les festes. Junt amb la festa de la nit de Nadal, a desembre també hi haurà una festa organitzada per la Majoralia de Sant Cristòbal 2024, el dia 9, la festa dels sopars d’empresa, el dia 16, i la festa de la nit de Cap d’Any, el 31. A més, el dia 30 a la vesprada també es podrà gaudir d’un ‘tardeo’ amb la Kinky Band.

L’esport també és un dels grans protagonistes de desembre amb la cursa de Sant Silvestre com a acte esportiu principal. A més, també es continuaran disputant partits de futbol i de frontenis. I el dissabte dia 2 es portarà a terme un taller d’autodefensa personal.

Finalment, la cultura li donarà un toc especial a desembre. Es projectaran pel·lícules com ‘Soul’, ‘Mario Bross’, ‘El jovencito Frankestein’ o ‘Los puentes de Madison’. També, es faran tallers i col·loquis, un anomenat ‘Sorolla, postals del passat i del present’, i un altre que girarà entorn la pel·lícula ‘Alcarràs’. El 3 de desembre la Cia. L’Horta Teatre presentarà la seua obra ‘L’últim ball’  i tancarà la Mostra de Teatre Reclam a Vilafranca. També, el dia 19 es podrà gaudir d’un taller de fotografia sobre les persones migrants i la maternitat a càrrec de Gabriela Rivera Lucero. A més, des d’Abadia Seven s’organitza un recital i una tertúlia anomenada “La nostra terra pagesa”. Finalment, Begoña Casanova narrarà el conte ‘Arriba en el cielo’.

Així doncs, desembre serà un mes de gaudir de les festes i de Nadal acompanyats d’esport, cultura i veïns i veïnes.