Descobrir el patrimoni del Maestrat al ritme de DJ

309
PUBLICITAT

Aitor Bellmunt, un jove de Culla i DJ de Disconight, ha posat en marxa el projecte ‘Discovering the Maestrat’, on transporta sessions musicals a aquells racons més emblemàtics de la comarca. Així mateix, es pretén gravar un volum per cadascun dels pobles que formen l’Alt Maestrat.

La idea d’aquest projecte sorgeix arrel de la realització d’un curs de producció musical i DJ. En acabar aquest curs, els i les alumnes tenien l’oportunitat de presentar-se a un concurs on s’havia de gravar una sessió de DJ en algun lloc amb encant, tot i no poder-se portar a terme aquest concurs per motius aliens, Aitor va desenvolupar la seua idea i, tot seguit, va sorgir el projecte ‘Discovering the Maestrat’.

L’objectiu principal d’aquest projecte és atraure el públic mitjançant la música electrònica, llatina i urbana i, una vegada endinsat en aquesta, donar a conéixer, a través d’imatges, el patrimoni històric, cultural, artístic i natural que envolta la comarca. També, cal destacar que aquest projecte, principalment, no té cap finalitat turística ni econòmica, Aitor afirma que “tot i que sí que pot resultar un reclam turístic, aquesta és la meua manera de transmetre i donar valor a la meua comarca, per la qual sent una gran passió, i en cap moment pretenc traure beneficis econòmics”.

Tanmateix, el DJ cullà posa en valor l’Alt Maestrat perquè és la seua terra, on s’ha criat, on té la seua família i les seues arrels. Açò, doncs, genera un avantatge a l’hora d’escollir els llocs on es porta a terme el projecte, ja que li permet conéixer la gran majoria dels pobles que la formen, el seu encant i els seus llocs més emblemàtics.

El passat mes d’abril es va publicar el primer volum d’aquest projecte, en aquesta ocasió es va desenvolupar a l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser, declarat Monument Històric Artístic Nacional per la UNESCO. Aitor afirma que “Sant Pau d’Albocàsser és un lloc que conec molt bé, he estat moltes vegades amb la meua família, amb els amics i amb l’escola, i tot i haver estat moltes vegades, mai em canse d’anar a visitar-lo. Quan camines pel prat i sents la brisa del vent o veus com cauen les fulles dels arbres a la tardor, això li genera encara més encant i el fa més atractiu”.

El passat dilluns 17 de juliol es va gravar el segon volum de ‘Discovering the Maestrat’, que tindrà lloc al Castell de Culla. No obstant això, de moment resulta complicat anunciar la data del seu llançament, ja que encara està en procés de postproducció.

Així doncs, Aitor i el seu equip agraeixen a l’alcaldessa, Isabel Albalat, i l’Ajuntament d’Albocàsser per tot el suport i a l’Associació d’Human Land, per la seua col·laboració.