Des d’Ontinyent a Ortells i ara a Olocau del Rei per salvar l’escola

867
La familia que salvarà l'escola d'Olocau del Rei
PUBLICITAT
La familia que salvarà l’escola d’Olocau del Rei

Aitor i Maria, tots dos de 28 anys, van arribar a Ortells de fa 7 mesos buscant faena. Arribaven des d’Ontinyent , on es van quedar sense treball i va arribar un moment en què no podien fer front al pagament del seu pis. En Ortells els va acollir l’Elfo, ciclista solidari. És Roberto Muñoz qui, en conèixer la seva situació els va oferir sa casa al poble. Aquest curs dos dels seus fills, Andrea, de 10 anys, i Erick de 5 van començar les classes a Forcall mentre els seus pares intenten trobar una faena  a la zona.

Un veí d’Ortells, sabedor de la seua situació , els va comunicar que a Olocau del Rei oferien una vivenda a aquella família que anés amb 3 fills en edat escolar. Era imprescindible per no tancar el col·legi del municipi. Ahir mateix van anar a Olocau del Rei per oferir-se. Després de l’entrevista amb l’alcalde, Vicente Royo, aquest els va dir que els comunicaria la decisió que prenien, ja que hi havia una altra família amb 2 fills que també s’havia presentat . El veredicte del consistori va ser ràpid, al cap de vint minuts d’haver-se anat d’Olocau els sonava el telèfon. Era l’alcalde, que els deia que havien estat els seleccionats.

En aquests moments l’Ajuntament d’Olocau està acabant de condicionar la vivenda. En les pròximes setmanes podran traslladar-se a la seva nova vivenda . Els xiquets no tindran més dificultat, ja que el col·legi d’Olocau del Rei pertany al Col·legi Rural Agrupat Els Ports, del qual és capçalera Forcall. Així doncs els menuts donaran vida a una escola que estava a punt de veure les seues aules tancades.

Aitor seguirà buscant ocupació en qualsevol poble de la comarca. És paleta i ha treballat molts anys en hostaleria i està disposat a treballar en tota la zona. En aquests moments els està ajudant Creu Roja de Morella. “Estem molt agraïts a Creu Roja perquè ens estan ajudant amb l’alimentació dels nostres fills i també amb la roba”, asseguren. L’any nou els ha portat vida nova i els ha convertit en els salvadors del col·legi d’Olocau del Rei.