Nota de premsa de la Diputació de Castelló

-Aquest cap de setmana comencen les cinquenes Jornades de la Tòfona en sis municipis del Maestrat com una de les més consolidades

La Diputació de Castelló treballa per augmentar els beneficis turístics dels municipis a través de la programació de jornades gastronòmiques que posen en valor els productes autòctons de la província. Així, el proper divendres, 15 de gener comencen les V Jornades Gastronòmiques de la Tòfona en què hi participen 12 establiments dels municipis d’Albocàsser, Benassal, Catí, Culla i Sarratella com una de les més consolidades a l’interior de la província i que mantindrà la seva activitat fins al 13 de març.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s’estan erigint com una fórmula turística d’èxit en els nostres municipis, que veuen l’oportunitat de mostrar als visitants i als propis veïns dels pobles la riquesa gastronòmica del territori . Vincular les jornades als productes autòctons permet conèixer més de prop, i amb això també el seu cultiu, les seues propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló “.

Martínez ha posat èmfasi que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar el turisme i portar gent als pobles durant tot l’any i fer-ho posicionant la nostra gastronomia a través de Castelló Ruta Sabor. Una coherència impresa pel nostre president Moliner en cadascuna de les iniciatives que llancem des de la Diputació, compartint sinergies entre turisme, desenvolupament rural i cultura “.

-Oportuna i complementària programació turística

És important assenyalar que la programació de les diferents jornades gastronòmiques s’estudia perquè coincideixi amb esdeveniments o dates que procurin un enriquiment de l’oferta turística de la província. Així, per exemple, les jornades de la tòfona coincideixen en aquestes dates amb la celebració de Sant Antoni a tots els municipis, amb el que contribueixen a completar l’experiència d’un cap de setmana de turisme rural molt més atractiu. El cap de setmana del 13 i 14 de febrer, a més, es celebrarà la Fira de la Tòfona a Culla amb multitud d’activitats que es presentaran demà en aquest municipi, amb la participació del diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig.