Denuncien que els guàrdies civils de la presó d’Albocàsser han de fer tasques de neteja

536
PUBLICITAT

L’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) ha denunciat que els agents destinats a la presó d’Albocàsser (Castelló II) es troben desemparats, ja que no només han estat adequant les instal·lacions durant l’últim any a causa de la vaga general dels treballadors de la neteja, sinó que a part no han rebut cap tipus d’ajuda per compensar la compra dels diversos productes que han necessitat.

Així, l’AUGC ha destacat que els agents destinats han de pagar les despeses i que per part de la direcció de la presó només se’ls han proporcionat productes bàsics com lleixiu, paper higiènic o bosses de deixalles.

A estos fets cal sumar també la resposta que l’associació va rebre per part de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, on la negativa va ser clara, ja que “no es poden habilitar despeses per a finalitats no ordenades”.

El col·lectiu ha acudit a Inspecció de Treball, la qual ha acceptat l’expedient i ha assignat un inspector, a més d’haver sol·licitat una reunió amb la subdelegada del govern en Castelló, Soledad Ten, per plantejar-li els problemes d’insalubritat que hi ha en la presó i en les seues dependències per la falta d’un servei de neteja.

Amb estes accions els integrants de l’associació esperen, com a mínim, millorar les condicions dels 48 agents destinats al centre penitenciari i facilitar el seu treball perquè puguen portar a terme les seues funcions professionals d’una forma òptima.