Denegada l’ajuda per arreglar la carretera de Portell – La Cuba

913
Camí rural de Portell a La Cuba
Camí rural de Portell a La Cuba
PUBLICITAT

L’ajuda que va demanar l’Ajuntament de Portell per arreglar el camí rural que uneix el municipi amb la localitat de La Cuba, de Terol, ha estat denegada.

Fa dos anys ja es va reparar aquest vial amb l’ajuda d’una subvenció de Conselleria i amb fons propis de l’Ajuntament, i es comptava en poder acabar els 2 km que faltaven aquest any 2020.

Actualment, el camí rural que uneix Portell i La Cuba es troba amb clots i diversos danys en tota la calçada, especialment als 2 km que falten per arreglar de la carretera, al tram més proper al municipi de La Cuba.

Degut al temporal Glòria, que va portar fortes nevades a la comarca dels Ports, la carretera es va veure prou afectada, ja que la sal i el pas de la llevaneu van agreujar l’estat del vial. És per aquest motiu que augmentava la importància de realitzar treballs de manteniment i millora d’aquest tram de la carretera.

Recentment l’Ajuntament de Portell ha rebut notícies sobre la concessió d’aquesta ajuda, que ha estat denegada per falta d’un permís de Red Natura 2000, ja que la carretera es troba dins del mapa d’àrees de conservació de la biodiversitat de la Unió Europea. El consistori s’ha posat en contacte amb la xarxa per tal de solucionar aquest aspecte, però pel moment no ha obtingut resposta.

Álvaro Ferrer, alcalde de Portell, apunta que això suposa “un reajustament dels pressupostos del 2020, ja que destines uns diners a una partida que després no es pot fer per falta d’un permís. No es tracta d’una obra de zero, sinó d’un manteniment molt senzill d’un vial. Aquests tràmits suposen un fals favor de proteccionisme”.

El consistori recalca que l’actuació s’acabarà realitzant, però caldrà esperar un any més per tal de poder aconseguir el permís necessari.