Demà comença la 5a edició del Festival internacional de titelles Portsxinel·la

561
PUBLICITAT

Nota de premsa Portsxinel·la

  • Des del 13 al 23 d’agost serà possible assistir en 16 localitats dels Ports a una programació pensada per a ser gaudida per la família
  • Una iniciativa d’Eclíptica d’Art que combina cultura i turisme

Ja arriba a les localitats de la comarca dels Ports la cinquena edició del Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la. Un total de 30 activitats al voltant del món del teatre de titelles per a ser gaudides per tota la família des del 13 fins al 23 d’agost en setze pobles, dins d’una combinació de proposta cultural i turística. Un esdeveniment que en paral·lel desenvolupa una activitat online que ja està en marxa des del dilluns 9 d’agost amb tallers de màscares i que es prolongarà fins a l’1 de setembre.

El Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la és una idea pensada i desenvolupada per Eclíptica d’Art, amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Inaem), Diputació de Castelló i els ajuntaments de Morella, Vilafranca, Forcall, la Todolella, Cinctorres, Castellfort, La Mata, Castell de Cabres, Villores, Palanques, Sorita, Vallibona, Portell de Morella, Olocau del Rei, Herbers i Benassal, a més de l’empresa Electra del Maestrat.

Aquest esdeveniment anual se celebra per segon any consecutiu en dates estivals i portarà fins al bell i muntanyenc interior de la província de Castelló a companyies internacionals, com Camins (França), Mario Brand Theater (Polònia), Pavel Vangeli (República Txeca) i The Moving Company (França-Galícia). A més, la companyia colombiana-mexicana Ñame Ñame Teatro és l’encarregada de conduir els tallers de màscares online.

L’apartat nacional està integrat per Teatro Los Claveles (Múrcia), Siesta Teatro (Andalusia), Marino e Marini i Elàstic Nou (Illes Balears) i Giramàtic (Catalunya). Com a representants de la Comunitat Valenciana, El Ball de Sant Vito i el castellonenc Conino Gurillo. A més, Nel·lo Vilanova, cofundador de la companyia vila-realense Xarxa Teatre, presentarà el seu llibre ‘Paisatges escènics’.

La quantitat d’espectacles permetrà gaudir amb una gran varietat de tècniques. Serà possible contemplar obres en les quals s’empren titelles de guants, animació d’objectes, de fil, pupi silicià i màscares, a més de teatre físic, ombres d’arena, animació a la vista, clown, màgia, música o audiovisuals. Moltes d’aquestes arts es combinen en les produccions, donant major vivacitat a les posades en escena.

Per l’experiència d’anys anteriors, el Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la aconsegueix dos objectius bàsics. En primer lloc, acostar fins als pobles dels Ports una programació cultural de qualitat, amb companyies contrastades nacional i internacionalment. Una cosa molt poc habitual durant la resta de l’any en les poc poblades comarques d’interior. D’altra banda, és un incentiu perquè habitants d’altres zones s’acosten a aquests paratges per a conèixer la bellesa de les seues panoràmiques, així com uns pobles que conserven la tranquil·litat absent en altres zones. Una manera d’unir cultura i turisme per a tota la família.

Consulta tota la programació en el següent enllaç: http://www.festivalportsxinella.com/programacio