Dels banquets de boda a un local de fantasies

239

Els veïns de Vilafranca consultats es van mostrar molestos perquè el municipi “hagi estat notícia per un tema com aquest. Feia temps havia comentaris del que volien posar a l’antic hotel, però no ens imaginàvem que fos un local de sado”. Una veïna apuntava que “és trist que se’ns conegue per un lloc com aquest”.

L’hotel, a pocs metres de l’ermita, es troba al costat d’un lloc de passeig de nombrosos vilafranquins. De fet, anar i tornar al Llosar és la “ruta del colesterol” a la localitat, especialment a l’estiu. A pocs metres de l’hotel també hi ha el parc de les Fonts del Llosar, on, sense anar més lluny, se celebren festes infantils, berenars familiars o fins i tot el dia de les paelles en les festes patronals.

Allà mateix se celebrava fa dos caps de setmana un casament. Alguns dels convidats a la mateixa comentaven que no els hagués agradat tenir a prop el local en una celebració d’aquestes característiques. El mateix dia del casament se celebrava la trobada de genets de la Fira de la Magdalena. I és que l’antic Hotel l’Om ha estat l’escenari de nombrosos banquets i celebracions per als veïns de Vilafranca. Durant una dècada va ser el lloc de celebració dels banquets de casaments que se celebraven a l’ermita propera al Llosar.

Els propietaris no sabien sobre les intencions del nou inquilí, un empresari arribat des de Lleida a Vilafranca fa un mes. Els veïns que en les últimes dates havien visitat el local tampoc sospitaven. Ahir molts comentaven que fa poc havien anat a dinar, sopar o prendre un cafè.

El lloc també era lloc de visita per part dels veïns el mateix dia de celebració de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Llosar. Era costum que moltes famílies menjaren en el lloc i fins i tot que els grups d’amics prengueren un aperitiu mentre se celebrava la missa a l’ermita.

A Twitter algunes veus crítiques amb la decisió de l’Ajuntament de Vilafranca apuntaven que més enllà de la llicència administrativa l’ajuntament no havia d’entrar a valorar aspectes morals o referir-se a la proximitat de l’ermita.