Delícies dolces d’hivern des de Catí

280
PUBLICITAT

Cada any, amb l’arribada del fred i la proximitat del Nadal les botigues de productes gastronòmics comencen a omplir-se d’un dolç típic: el torró. En qualsevol recorregut per l’Alt Maestrat Human Land no podem perdre l’oportunitat única que se’ns brinda, la de conéixer i provar els torrons elaborats de manera tradicional i centenària a Catí.

I és que, l’elaboració del torró sembla lligada de manera natural a l’Alt Maestrat. Terra productora d’ametles per excel·lència, aquest dolç nadalenc, l’ingredient principal del qual és la fruita seca, és imprescindible. Una de les signatures torroneres més conegudes a la província de Castelló i que res ha d’envejar a les marques més televisives, és Blasco de Catí. Les seues exquisideses poden trobar-se en taules de Nadal de tota la Comunitat Valenciana, Aragó o Catalunya. Arribant ja a les cinc generacions de producció artesanal de torrons, la família Blasco va començar el seu recorregut en 1915 i, des d’aleshores, no ha parat de recórrer fires i mercats artesanals amb els seus millors productes.

Entre les seues elaboracions, les quals compten amb els segells del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i de Castelló Ruta de Sabor, degustem alguns dels torrons més tradicionals com són el blanc, el dur, el de gemma torrada o el de massapà. Si preferim innovar i allunyar-nos del que sempre hem tastat, en torrons Blasco també podem trobar diferents varietats de torrons de xocolate, coco, taronja i anous o nata i anous.

El secret d’aquestes exquisideses? Els productes de l’Alt Maestrat com l’ametla marcona i la mel. En qualsevol visita a Catí no podem passar per alt la fàbrica i botiga de torrons Blasco, on podrem comprar qualsevol de les prop de trenta varietats de torrons que elaboren o qualsevol dels rics massapans, com els de café, carabassa confitada o taronja, que també produeixen de manera artesanal.