Del 6 al 8 de setembre Vilafranca celebra les festes del Llosar

447
PUBLICITAT

-Nota de premsa-
Mantells Vilafranca
Els bous, els balls populars i les celebracions religioses centraran la programació de les festes patronals de Vilafranca en honor a la Mare de Déu del Llosar. Com és costum, al costat de la plaça de bous s’instal·larà un recinte taurí format per cadafals i allà les penyes i aficionats podran gaudir de les exhibicions.

Els més menuts podran divertir-se i aficionar als bous de carrer amb l’encierro infantil que tindrà lloc el matí del 6 de setembre. A la vesprada, es soltaran vaques al recinte de la ramaderia El Portero, de Formiche Alto, a Terol. A la nit, s’embolarà un bou de la mateixa ramaderia i, a continuació, al Parador de Festes acollirà un ball amb la música d’una discomòbil.La jornada de dissabte està organitzada per la comissió de cadfals.

El diumenge 7 de setembre al migdia, la ronda del Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca recorrerà els carrers i, en acabar, se celebrarà un dinar de germanor. Seguidament, el tradicional Bureo posarà la música i el ball a la jornada.

El dia 8 de setembre se celebra el dia de la patrona amb una diana a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca. A continuació està prevista l’eixida de la processó cap a l’ermita de la Mare de Déu del Llosar on se celebrarà una missa. A la vesprada, els actes religiosos continuaran amb una novena dedicada a la patrona i en acabar, la Unió Musical de Vilafranca oferirà un concert de pasdobles que donarà pas al retorn de la imatge de la Mare de Déu del Llosar a l’Església. A la nit, el típic Ball Plà finalitzarà les festes de la localitat.

Aquest any, la localitat celebra el 775 aniversari de la seua Carta de Població i aquestes celebracions s’inclouen en la programació d’aquesta commemoració.