Del 5 al 12 de juny, ‘Construeix Valors’ en el Centre Cultural Pinacoteca d’Onil

44
PUBLICITAT

– La inauguració oficial de la mostra serà el 6 de juny a les 18h
– Es podran veure els treballs realitzats per l’alumnat dels CEIP Mare de Déu de la Salut i el San Jaime

La ciutadania d’Onil tindrà l’oportunitat de conéixer el resultat del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrànea gràcies a l’exposició de les maquetes de Lego creades per l’alumnat de cinqué de primària dels CEIP San Jaime i Mare de Déu de la Salut. La mostra estarà oberta al públic del 5 al 12 de juny en el Centre Cultural Pinacoteca. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 9.30h a 14h i de 17.30h a 21h.

Així mateix, el 6 de juny a les 18h tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició amb la presència d’autoritats, així com de professorat, equip directiu i alumnat i familiars dels dos centres educatius participants.

Els i les assistents veuran plasmats en maquetes Lego els coneixements adquirits pels i les menors sobre els cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics; i diferents opcions de canvi sostenible a les problemàtiques trobades en les diferents fases. A més de les maquetes, també hi haurà una paret de solucions amb propostes sostenibles que anirà emplenant l’alumnat participant, així com les persones assistents, utilitzant com a eina els Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

L’exposició de maquetes suposa la fase final del projecte ‘Construeix Valors’ amb l’alumnat dins de la metodologia aprenentatge-servei. I és que, els xiquets i xiquetes de les escoles participants d’Onil s’han format sobre els cicles productius amb materials explicatius adaptats a les seues edats, han treballat de manera col·laborativa en la creació de les maquetes i, ara, aquestes maquetes serviran perquè la ciutadania puga adquirir aquests mateixos coneixements i, totes i tots junts, construir en valors.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.