De ruta esportiva per l’Alt Maestrat

550
BTT Alt Maestrat
PUBLICITAT

L’Alt Maestrat Human Land, composat per Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat ofereix al visitant multitud d’activitats diferents. Patrimoni, cultura, història, gastronomia… Tots ells podem gaudir-los d’una forma diferent, sols, amb amics o amb la família mentre practiquem esport.

Tal és així, que en els municipis que componen el territori Alt Maestrat Human Land ofereixen diferents rutes que poden realitzar-se a peu, a cavall o amb bicicleta. Algunes d’elles compten amb homologació oficial i estan classificades com GRs, PRs o SLs, mentre que algunes altres són les sendes tradicionals dels municipis. El que sí que és segur, és que totes elles estan senyalitzades i donen l’oportunitat de passar una jornada diferent amb l’esport i la naturalesa com a protagonistes.

D’aquesta forma, a Culla podem realitzar el Camí Roca Penyalcalva, la Cova del Bovalar, el de la Font de l’Oli i el de Molins de Vent. A Ares del Maestrat cal destacar el camí de la Mola d’Ares, el camí del Roure dels Berrugues i el camí Dels Molins. Quant a Catí, algunes de les sendes i camins més importants són el del Tossal de la Nevera, el de l’Avellà amb les Coves de Miralles i el Camí de Sant Vicent. Finalment, en el terme de Benassal podem realitzar entre d’altres les rutes de Font d’Ombria, del Barranc de la Fresca o del Camí Vell de Benassal a Vistabella pel Molí de Pas.

Cal assenyalar que les rutes i les senderes poden trobar-se tant en la web www.altmaestrat.es com en Wikiloc perquè els interessats a realitzar-les disposen del recorregut i les indicacions pertinents abans d’emprendre camí.

Per a tots aquells que vulguen una activitat esportiva diferent, està l’oportunitat de realitzar la Via Ferrata al Riu Montlleó. Per als qui no sàpien en què consisteix aquesta activitat, es tracta d’unir senderisme amb escalada i començar una iniciació als esports d’aventura.

Juntament amb les activitats que podem realitzar pel nostre compte, també trobem algunes altres organitzades pels propis ajuntaments o per la Diputació de Castelló com són les carreres ciclistes o de muntanya organitzades regularment en la zona.

Aquest mateix estiu centenars de ciclistes s’han donat cita a Benassal, Catí, Culla i Ares amb motiu de la Challenge de la Plana, de la MTB Alt Maestrat o de la BTT Ares del Maestrat. Passant per bells paisatges, racons de somni, recorrent punts de gran valor artístic i patrimonial els esportistes troben a l’Alt Maestrat Human Land un lloc perfecte per a disputar les seues competicions.

Aquestes competicions són un revulsiu turístic per al territori de l’Alt Maestrast Human Land ja que, gràcies a la seua celebració, milers de persones entre participants, voluntaris i aficionats a l’esport que volen gaudir de les proves s’acosten fins a les localitats per a passar jornades diferents i conèixer els enclavaments paisatgístics i patrimonials més importants de l’Alt Maestrat Human Land a la província de Castelló.