De l’Escola de Música de Vilafranca a l’Orquesta Nacional d’Espanya, el camí de Marc Monfort

166
PUBLICITAT

Marc Monfort és un jove vilafranquí al qual la música ha acompanyat tota la vida. Amb el director de la Unió Musical de Vilafranca a casa, Pau Monfort, Marc s’ha criat, com la seua germana Sofia, rodejat de música, concerts i màgia.

El jove va passar per l’Escola Musical de la Unió Musical de Vilafranca, on va iniciar el seu interés per la flauta travessera. Seguidament, es començà a professionalitzar al Conservatori Professional de Castelló, que compaginava amb els seus estudis de secundària i batxillerat. En acabar, va decidir fer començar el grau superior en interpretació a Madrid amb el professor Jacques Zoon. Aquest, va marxar a donar classes a Ginebra, i Marc no va dubtar a seguir-lo. És així com Marc Monfort va acabar estudiant la seua carrera musical a l’Haute École de Musique de Ginebra, a Suïssa.

L’any 2022, Marc va rebre una beca de la Fundació Dávalos-Fletcher per a realitzar el Màster en Interpretació a la mateixa escola i amb el mateix professor amb els quals s’havia format els darrers anys. Així doncs, Marc Monfort va completar la seua formació professional com a flautista junt amb el professor Jacques Zoon, del qual es va acomiadar en acabar el màster després de sis anys gaudint dels seus coneixements.

Ara, Marc Monfort està començant la seua carrera professional, i ho està fent amb magnificència. S’ha presentat a diverses competicions i ha tingut reconeixements en aquestes. Va aconseguir el tercer premi del Cluj International Flute Competition.

I és que, a més, aquest 2023, el vilafranquí ha sigut convidat a tocar en diversos concerts d’algunes orquestres simfòniques amb més renom del panorama espanyol, entre elles, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears o la Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

Convidat a tocar amb l’OCNE

El passat 22 de desembre, el vilafranquí Marc Monfort va tocar per primera vegada a un concert de l’Orquestra i Coro Nacionals d’Espanya (OCNE). L’OCNE és la principal orquestra d’Espanya, i és excepcional que una persona tan jove com Marc, de 24 anys, siga convidat a tocar ací.

Sota la batuta del director alcoià, Jordi Bernàcer, aquest concert de l’OCNE va ser un dels concerts més destacats de l’orquestra, ja que es va portar a cap per a commemorar el tancament de la presidència de la Unió Europea. És per això que el concert va comptar amb la presència de Ses Majestats els Reis d’Espanya, del president del govern de l’estat i de moltes més autoritats que fan que aquest concert siga dels més importants.

Així doncs, és tot un honor que un jove vilafranquí que va començar el seu interés per la música a la UMdV haja participat en un concert d’aquesta talla. Aquesta trajectòria portarà Marc a tocar en les més importants orquestres d’arreu del món.