Daniel Diago serà el pregoner de l’Anunci del LV Sexenni de Morella

160
PUBLICITAT

Va ser membre del consell del passat Sexenni i participa activament en l’organització de festes com el Corpus Christi o la cavalcada dels Reis Mags

Diago és historiador i una persona lluitadora per la història i tradició del municipi

Daniel Diago serà el pregoner de l’Anunci. El jove morellà serà l’encarregat d’anunciar el dissabte 26 d’agost l’entrada en l’any del LV Sexenni de Morella que tindrà lloc l’any que ve. Diago és Graduat en Història i Patrimoni per la Universitat Jaume I i Màster en Professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat com a currículum professional. A més, participa activament en l’agenda cultural i tradicional de Morella en l’organització d’actes com el Corpus Christi o la cavalcada dels Reis Mags. També és membre del grup local de teatre, Deixa’t estar de romanços, amb el qual ha portat a terme diverses representacions. Ja en el Sexenni anterior va formar part del consell organitzador en l’àrea de tradicions, així com en el protocol, els retaules i processons dels dies de major festa, tradició i devoció morellana.

Daniel Diago ha expressat que “estic molt agraït de ser l’encarregat d’anunciar a totes les morellanes i morellans l’arribada d’un nou cicle sexennal” i ha afegit que “el Sexenni és la festa més gran del nostre poble, la qual ens van llegar els nostres avantpassats i encara continua viva 350 anys després del seu naixement”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha assegurat després de mantindre una reunió amb Diago que “des del primer moment vam tindre clar quin havia de ser el perfil per a ser el pregoner de l’Anunci com una persona compromesa i arrelada a les nostres tradicions”. L’edil ha explicat que “per este motiu, l’equip de govern vam creure que Daniel seria la persona ideal perquè ell és un d’estos joves lluitadors per la nostra història, patrimoni i les nostres arrels i tradicions” i ha conclòs que “és un orgull tindre una persona així al capdavant d’un dels dies més importants de la vida festiva i cultural morellana”.L’Anunci es celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni. Aquestes dues festes no s’entenen l’una sense l’altra i comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. L’Anunci tindrà lloc des del 25 fins al 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti, junt amb altres actes tradicionals com el pregó. Les carrosses estan confeccionades, moltes d’elles, amb paper de seda i un intens treball artesanal. A més, es llancen fins a 50 tones de confeti pels carrers de la ciutat.