Dani Sánchez es corona com a campió a la XVII edició del Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat

81
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana, Ares del Maestrat va ser l’escenari de la XVII edició del Concurs de Gossos de Rabera, un certamen que ja s’ha convertit en una cita referent en el món ramader i que va reunir a 14 pastors provinents de diferents punts de la península com Aragó, Catalunya i el País Basc.

Durant el diumenge, els pastors i els seus gossos van demostrar les seues habilitats en diverses proves, com guiar el ramat, conduir-lo a través d’obstacles i controlar-lo a distància. La competició va estar renyida, però finalment va ser Dani Sánchez qui es va alçar amb el triomf, acompanyat del seu gos Joe. El segon lloc va ser per a Jesús Beneito amb Quina, mentre que el tercer lloc va quedar en mans del pastor local Juli Bayot i la seua gossa Tuca. José Mari Bengoa es va emportar el premi a la millor indumentària.

A més de la competició, el concurs va comptar amb una fira de productes artesans i de proximitat, així com un concurs de fotografia per a immortalitzar els millors moments de la cita. També, durant el dissabte va tindre lloc ‘Sabers Rurals’, amb un mercat de productes locals, una demostració d’elaboració de formatge fresc a càrrec de Sabores del Llosar i un tardeo.

El Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat s’ha consolidat com un esdeveniment clau al calendari que promou la cultura del pasturatge. Any rere any, el certamen atrau un públic nombrós que pot gaudir d’un espectacle únic i d’una jornada diferent en l’entorn natural del municipi.