Cultura repararà la coberta de l'església del convent dels Dominicos de Forcall

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que dirigeix Vicent Marzà, finançarà el projecte de conservació i reparació de la coberta de l’església del convent dels Dominicos de Forcall, segons la resolució de 10 d’agost de 2018, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, per la qual es concedeixen subvencions destinades a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana. Aquesta obra està subvencionada amb un import de 37.028,40 euros, havent acabat el termini d’execució de la mateixa el passat 10 de desembre de 2018.

Es tracta d’un edifici inclòs en el catàleg de protecció i està considerat Bé de Rellevància Local, segons la Disposició Addicional Cinquena de la Llei 4/1998 d’11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià.

L’església objecte de l’actuació forma part del convent dels Dominicos. Es tracta d’una institució fundada l’any 1609, sent en 1612 quan el convent va estar en ple funcionament fins a arribar a 1835, any en què va causar baixa arran de la desamortització de Mendizábal. A partir d’aqueix moment, va passar a les mans de propietat privada; posteriorment, en el segle XIX, es van instal·lar en el convent les monges dominiques i van estar en ell fins a la guerra civil.

En l’actualitat el convent és de propietat privada, exceptuant l’església. L’església és d’estil barroc, d’una sola nau amb capelles laterals, rematada per una cúpula sobre petxines. L’ornamentació interior del temple és austera i posseeix un campanar a la cantonada de planta quadrada compost per tres cossos.

L’església, i més concretament les cobertes, es trobaven fa uns anys en un estat de total abandó, sent en els últims anys quan s’estan escometent una sèrie d’actuacions per a la seua conservació i restauració.

L’actuació que s’ha dut a terme aquest últim any, objecte d’aquesta subvenció, es refereix a la substitució de la coberta de dos vessants sobre la primera capella i sobre la zona annexa al campanar, així com en el faldó oest de la nau principal.