Cultura publica unes noves ajudes per a impulsar la producció artística en àrees no urbanes

226
PUBLICITAT

L’import total de les ajudes és de quasi 1,5 milions d’euros de fons econòmics Next Generation de la Unió Europea

L’acció està dirigida a poblacions de menys de 30.000 habitants 

La Conselleria de Cultura ha publicat en el DOGV una nova línia de subvencions dins l’objectiu estratègic de foment de la producció i la difusió de manifestacions artístiques en àrees no urbanes, finançades pels fons Next Generation EU i el Mecanisme de recuperació i resiliència, que serà competència de l’Institut Valencià de Cultura. 

Les ajudes pretenen reforçar i desenvolupar un sector cultural fort més enllà dels grans nuclis urbans i contribuir a incrementar l’activitat cultural en tot el territori. Els recursos econòmics són per al període 2022-2023.

L’import de les ajudes és d’1.471.907,20 euros i podran ser beneficiàries persones físiques i jurídiques residents a la Comunitat Valenciana, així com entitats públiques, incloent-hi ajuntaments i agrupacions d’entitats locals.

Les ajudes es destinen a finançar projectes i activitats culturals en el medi rural, en localitats amb una població inferior a 30.000 habitants, amb un tractament prioritari en localitats de menys de 5.000 habitants. 

Es podran finançar esdeveniments o espectacles artístics o culturals, festivals, exposicions, etc., dins dels àmbits del cinema i les arts audiovisuals, el teatre, la dansa, el circ, la música, les arts visuals, la literatura, l’arquitectura, el disseny i l’artesania. 

El termini de presentació de les sol·licituds és de 20 dies hàbils a partir del 26 de maig. Hi haurà una comissió tècnica d’avaluació amb personal de l’Institut Valencià de Cultura i personal expert independent.