Cultura, llengua i tradició es reivindiquen a Albocàsser amb la XVI Festa per la Llengua

60
PUBLICITAT

El dissabte es va celebrar a Albocàsser la XVI edició de la Festa per la Llengua amb un programa cultural i d’oci amb un denominador comú: la reivindicació de l’ús del valencià en tots els àmbits socials, culturals i polítics i de la cultura valenciana en general. Així doncs, música en directe, muixerangues o una exhibició de pilota valenciana no van faltar durant la jornada de celebració i reconeixement a la llengua valenciana.

El dissabte va començar amb el protagonisme per a la Banda Juvenil de l’Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser. Un concert dels i les joves del municipi de l’Alt Maestrat que va donar pas al taller i exhibició per a tots els públics de Pilota Valenciana. Al llarg de tot el dia es van poder visitar diferents parades en la zona del Barranc d’Albocàsser i també es van organitzar tallers infantils.

L’ermita dels Sants Joans va ser la seu on es van mostrar totes les creacions presentades al concurs de portades i logotips de la XVI Festa per la Llengua. A més, es van donar els guardons a les persones guanyadores. “Tenim el deure de defensar la nostra llengua i el dret a usar-la en tots els àmbits de les nostres vides. Volem una vida en valencià. Hem viscut un dia especial a Albocàsser perquè amb la implicació del poble, la llengua guanya. Agraïm el suport de tot el veïnat, entitats i associacions que han ajudat en l’organització d’un dissabte per al record”, va dir Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser, durant els torns de paraula que es van succeir de cara als centenars de persones assistents a la Festa per la Llengua.

A la vesprada, el grup Canta Canalla va oferir un concert, emmarcat dins del cicle musical ‘La Gira 2024. La cirera del pastís la va posar la Conlloga Muixeranga de Castelló amb una exhibició d’habilitats i concentració de tots els seus i les seues integrants.