Cultura i tradició intensifiquen l’agenda de Morella al mes d’abril

85
PUBLICITAT

-La concentració de tambors i bombos, cercavila i rompuda de l’hora van engegar ahir els actes de Setmana Santa i Pasqua
-L’Aplec dels ports celebrarà una festa el dijous 6 d’abril i els Majorals de Sant Antoni 2024 ho faran el dissabte 8

Les vacances de Setmana Santa i Pasqua omplin Morella de gent durant dues setmanes. D’aquesta manera, també s’intensifica l’agenda cultural del mes d’abril amb els actes tradicionals d’esta festivitat i altres activitats complementàries. Així, ahir la concentració de bombos i tambors, cercavila i rompuda van engegar aquest cicle festiu.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “amb aquestes dates festives, s’intensifica l’agenda cultural durant quasi tot el mes d’abril” i ha afegit que “els actes tradicionals són protagonistes, però estan acompanyats d’altres activitats culturals i festives perquè puguen disfrutar totes i tots”. L’edil ha explicat que “durant les pròximes setmanes també estarà present el festival de titelles Portsxinel·la en la seua setena edició amb funcions i tallers per a tota la família”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a gaudir de les activitats que s’han programat”.

Actes tradicionals

Les activitats tradicionals de Setmana Santa i Pasqua han començat este divendres amb la concentració de tambors i bombos a la Plaça Colom amb la cercavila i la rompuda de l’hora a la plaça de l’ajuntament. El Dijous Sant, 6 d’abril, celebració del Sant Sopar del Senyor a la Basílica Arxiprestal a les 19.00 hores i processó de la Passió del Senyor a partir de les 21.00 hores. El divendres, Via Crucis al convent de Sant Francesc a les 11.00 hores, commemoració de la Mort del Senyor a les 18.30 hores a la Basílica i processó del Soterrament del Senyor.

Activitats culturals i festives

A més dels actes culturals, l’agenda del mes d’abril és completa amb moltes i variades activitats. El dijous 6 d’abril tindrà lloc la 3a festa proAplec amb les actuacions de La Malavida i Disconight a l’Espai Firal a partir de les 00.00 hores. El dissabte 8, es projectarà el documental No s’apaguen les estreles amb posterior taula redona amb el director, David Segarra, Xavi Sarrià i Víctor Serna a les 17.00 hores. A la Plaça Colom es representarà Historias en miniatura a càrrec de la Compañía Nadie&Co a les 18.00 hores. A les 19.00 hores començarà la festa dels Majorals de Sant Antoni 2024 amb el tardeo a càrrec del grup musical La Aleda. A la nit actuaran Sonia y sus secuaces i Disconight a l’Espai Firal.

El dimecres 12 d’abril tindrà lloc l’entrega dels distintius SICTED a empreses de Morella i Els Ports al Saló de Plens a les 11.30 hores. El Centre Jove acollirà el taller de construcció de caixes lambe-lambe a càrrec de la Compañía Taller Hermanos Castro com una activitat del VII festival internacional de titelles Portsxinel·la. A les 19.00 hores, representació de Mai Plou a gust de tots de Xarop Teatre al Teatre Municipal. El dijous 13 d’abril, jocs tradicionals de fusta al Pla dels Estudis a les 11.00 hores i Làser combat a l’exterior de l’Espai Firal a les 17.00 hores. El dissabte 15 d’abril obrirà la Fira de clicks a Morella a les 10.30 hores a l’Espai Firal. També s’ha programat el concert Cançons de l’anar anant de Torres Dolz al Teatre Municipal a les 19.30 hores. El diumenge també obrirà la Fira de clicks i la Plaça Colom acollirà la representació de Clownti de la Compañía Jabru Teatro de Títeres de Portsxinel·la.

Xarxa de Castell i museus de Morella

Les dates de Setmana Santa i Pasqua incrementen l’afluència de visitants a la ciutat de Morella. D’aquesta manera, tota la xarxa del Castell i museus estarà oberta durant els dies festius, des del dijous 6 fins al dilluns 10 d’abril. El Castell de Morella comptarà amb un horari d’11.00 hores fins a les 19.00 hores de manera ininterrompuda. El Museu Temps de Dinosaures, la Presó del S. XV tindran un horari d’11.00 hores a 14.00 hores al matí i de 16.00 hores a 19.00 hores a la vesprada. Les torres de Sant Miquel obriran des de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores i des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores. Finalment, les Sales Gòtiques de l’ajuntament alberguen l’exposició La llum dels Ports de J. Camacho, la qual es podrà visitar d’11.00 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 19.00 hores.