Cultura, esport i gastronomia a Alt Maestrat Human Land

348
Gossos de Rabera Ares
Gossos de Rabera Ares

El territori d’Alt Maestrat Human Land, dins del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme ha dut a terme durant els últims mesos diverses accions de promoció turística, així com culturals, lúdiques i gastronòmiques.


D’aquesta forma, Alt Maestrat Human Land ha participat en esdeveniments tan importants com les recreacions històriques de Catí Peraires, Culla Templaria o la Fira d’Oficis de Benassal. Els tres esdeveniments han atret a centenars de persones fins a l’Alt Maestrat que, interessades per la història i tradicions dels municipis, han participat de forma activa en els esdeveniments.

Així mateix, des de l’Associació Intermunicipal s’ha col•laborat amb diferents esdeveniments gastronòmics com la Mostra de Productes de la Terra d’Ares del Maestrat i culturals com el certamen artístic de Culla Contemporània.

La tradició també s’ha vist reflectida en les activitats promogudes com en el concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat en el qual es mostra l’antic ofici del pasturatge.
Finalment, cal ressaltar el suport d’Alt Maestrat Human Land a l’esport patrocinant i promovent diferents carreres de muntanya i carreres ciclistes com la BTT d’Ares del Maestrat.

Totes aquestes activitats i moltes altres han sigut un revulsiu per al turisme de la zona. Milers de persones s’han acostat en els últims mesos fins a Catí, Culla, Benassal o Ares del Maestrat per a gaudir de les activitats programades, així com per a conèixer la cultura i el patrimoni de la comarca.