Culla viatja al segle XIII el cap de setmana vinent

535
Recreació històrica Cullla
PUBLICITAT

– Aquest esdeveniment reunirà a més de 120 recreadores d’Espanya i França

– La localitat acollirà multitud d’escenificacions, com batalles entre les tropes de Don Blasco de Alagón i la guarnició sarraïna de Culla

Culla tornarà a acollir la seua recreació històrica Culla 1233, que celebra la seua segona edició el cap de setmana vinent. Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, totes aquelles persones que visiten aquest emblemàtic municipi de l’Alt Maestrat, podran gaudir d’un complet programa d’activitats elaborat per l’agrupació ‘Militia Christi del Maestrat’, l’ajuntament i col·laboradors locals.

Aquest viatge al passat s’inaugurarà el dissabte, a les 10:00 hores, amb l’obertura del mercat medieval i el campament de les partides cristinas. A partir d’aquest moment, la localitat acollirà multitud d’escenificacions, com batalles entre les tropes de Don Blasco de Alagón i la guarnició sarraïna de Culla, la compra del castell per part dels templers a Guillem d’Anglesola, el lladre del mercat, el vestir del cavaller o una desfilada amb tots els participants. Cal destacar que, aquest esdeveniment reunirà a més de 120 recreadors vinguts de les províncies de Castelló, València, Murcia, Madrid, Albacete, Alacant i Saragossa, així com un nombrós grup d’aficionats de Carcassonne a França.

La Diputació de Castelló, juntament amb el Patronat de Turisme, també col·labora amb aquesta cita que posarà en valor l’important llegat patrimonial de Culla. En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “la recreació històrica Culla 1233 reivindica, una vegada més, l’autenticitat del nostre municipi i el seu important valor cultural, històric i turístic”. Finalment, Fabregat ha afegit que “des del consistori, seguirem recolzant totes aquelles propostes que ajuden a promocionar el nostre patrimoni i generar oportunitats per a l’interior de la nostra província”.

Tota la informació i horaris de la recreació estan disponibles en www.cullamagicaymedieval.es i en www.culla.es.