Culla viatja a l'edat mitjana amb la finalitat de setmana templari
Culla viatja a l'edat mitjana amb la finalitat de setmana templari

El cap de setmana del 15 i 16 de setembre Culla celebra el seu cap de setmana templer amb el suport i el patrocini del Pla de Competitivitat Turística, Alt Maestrat Human Land, promogut per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme.

D’aquesta forma, el matí del dissabte 15 estarà destinat a la visita dels cavallers de l’Ordre del Cid i la Milita Templi de l’Arcàngel Sant Uriel que celebraran en el municipi la seua reunió anual. A les 11.30 hores tindrà lloc la cerimònia templària, en la qual se celebrarà una missa digna dels cavallers, a la qual seguirà una desfilada pel casc històric del municipi.

A la vesprada tindrà lloc una jornada cultural. A les 18.00 hores en l’Antiga Presó es projectarà el trailer del documental “Territorio Templario” que s’emetrà en Canal Historia i que dedica un episodi a Culla. Seguidament, conferència i taula redona sobre “1943-2018, 175 anys de la desaparició del Castell de Culla” en la qual intervindran Rafael Martínez-Porral, Iván Sancho-Alarcón i Carles A. Pitarch -Alfonso.

La jornada conclourà a les 23.00 hores amb una actuació de música medieval en l’Església El Salvador de Culla en la qual un quintet vocal i instrumental interpretarà diferents peces de Purcell, Haendel o de Giacomo Carissimi entre uns altres.

El diumenge, dia de la Milita Christi del Maestrazgo, la jornada començarà a les 12.00 hores amb la cerimònia d’entrada d’un nou membre a l’Ordre a la qual seguirà a les 13.00 hores una desfilada pel casc històric. Cal assenyalar, a més, que els més menuts podran gaudir des de les 11.00 hores d’un parc infantil patrocinat per la Diputació de Castelló.

A la vesprada es recrearà la batalla per la presa de Culla. A les 17.00 hores hi haurà una desfilada pel casc històric de la localitat i les 17.30 hores, les tropes del Rei Jaime II arribaran a Culla per a detenir als cavallers templers acusats de traïció pel Papa i el Rei de França. A continuació, tindrà lloc un nou recorregut pels carrers.

Culla viatja a l'edat mitjana amb la finalitat de setmana templari

Publicitat