Culla tornarà al segle XIII el proper cap de setmana

517
PUBLICITAT

Els dies 28, 29 i 30 d’octubre, Culla (Castelló) acollirà la quarta edició de la recreació històrica ‘Culla 1233’. Després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia, torna aquest espectacular esdeveniment organitzat per l’agrupació ‘Militia Christi del Maestrat’ i l’ajuntament de la localitat.

Durant tot el cap de setmana, el nucli històric d’un dels Pobles Més Bonics d’Espanya, declarat Bé d’Interès Cultural el 2014, tornarà al segle XIII per transportar al passat veïns i visitants. La cita comptarà amb la participació de més d´un centenar de recreadors procedents de diferents punts de la geografia espanyola: Castelló, València, Ciudad Real, Burgos, França, Madrid, Barcelona, ​​Saragossa i Alcaraz, així com grups de França.

Tots ells pernoctaran, des de divendres, en un campament militar situat a la base de les ruïnes de l’antic castell, que amb rigor absolut reproduirà com era la vida en un d’aquests emplaçaments. El programa de l’esdeveniment comptarà amb diferents escenificacions, com els enfrontaments entre les tropes cristianes i la guarnició sarraïna el 1233, la presa de possessió de la Vila pels templers el 1303 o la solemne processó per acompanyar un nou postulant a la seva entrada a la Ordre.

A més, durant les jornades, també tindrà lloc un mercat ambulant local amb productes de gastronomia i artesania al carrer Pla i atraccions infantils a la plaça de l’Hospital. Alhora, l’Oficina de Turisme de Culla seguirà oferint les seves visites guiades, per a les quals cal fer reserva prèvia al telèfon 678 135 160 o al correu de turismoculla@dipcas.es. Més informació a www.cullamagicaymedieval.es.