Culla tornarà a l’Edat Mitjana el cap de setmana que ve amb ‘La Conquesta’

128
CONQUESTA DE CULLA (2)

– El dissabte 28 de juliol, a les 22:30h, a l’entrada del Calvari, tindrà lloc una nova edició d’aquesta obra teatral

– El diumenge es durà a terme la trobada del Rei Jaume I amb En Blasc d’Alagó

Com fa cinc anys, a finals del mes de juliol, el poble de Culla a l’Alt Maestrat se submergeix de ple en l’Edat Mitjana amb la representació de ‘La Conquesta de Culla’.

Dissabte que ve 28 de juliol, a les 22:30h, a l’entrada del Calvari, tindrà lloc una nova edició d’aquesta obra teatral interpretada pels propis veïns, i que rememora la conquesta del municipi als sarraïns per part de les tropes del noble aragonés, Blasc d’Alagó. Els actors aficionats i ciutadans convertits en extres, donaran vida a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants obliden difícilment aquesta emblemàtica història d’amor i enfrontament entre cultures.

La Conquesta de Culla està englobada com una iniciativa dins del projecte cultural CULLA VIU, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i a l’acompanyament del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI, amb la finalitat de salvaguardar el patrimoni cultural del municipi. A més, l’obra teatral es complementarà amb animació al recinte emmurallat, amb música medieval en directe i les parades de mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes aromàtiques i medicinals, aliments i begudes entre d’altres.

Finalment, com és tradicional en els darrers anys, el diumenge es durà a terme la trobada del Rei Jaume I amb En Blasc d’Alagó, que comptarà amb la col·laboració de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló, juntament amb els membres del seu Capítol, la Milícia Templària, l’Esquadra i els Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro.

Per a poder assistir a la ‘La Conquesta de Culla’ és necessari estar en possessió d’alguna de les 320 invitacions disponibles. Per a això, s’ha de contactar amb l’ajuntament de la població a través del telèfon 964 44 63 25 o a través del correu electrònic info@culla.es. A la resta d’activitats es pot assistir sense reserva prèvia.

Recreació històrica

Culla ja prepara la tercera edició de la seua recreació històrica, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de setembre. En aquesta ocasió, retrà homenatge al seu patrimoni cultural i al passat vinculat a l’Ordre del Temple amb diferents actes. Les jornades ‘Culla Templaria’, organitzades juntament amb l’associació local ‘Militia Christi del Maestrazgo’, comptarà amb un programa divers amb infinitat d’activitats lúdiques, que seran l’excusa perfecta per a visitar el casc històric de municipi, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004.

Horaris de la Conquesta

Dissabte 28 de juliol de 2018

18:00h – 21:30h. AMBIENTACIÓ MEDIEVAL per tot el casc antic de Culla:

-Decoració medieval de carrers i edificis

-Diferents activitats i exposicions amb ambientació medieval

-Zona infantil i contacontes

-Zona d’aliments i begudes (rebosteria, berenars i sopars)

22:30h. Representació teatral LA CONQUESTA DE CULLA

Aquestes activitats s’enquadren dins del programa cultural “Culla VIU -El Llegat Cultural”, projecte de voluntariat ciutadà de salvaguarda i posada en valor del patrimoni cultural de Culla

Diumenge 29 de juliol de 2018

12:00h. Trobada del Rei Jaume I amb En Blasc d’Alagó

Inici de comitiva a la Plaça de la Setena de Culla. Desfilada pel casc antic. Trobada a l’entrada al Calvari

Amb la participació de membres d’ambientació i La Conquesta de Culla, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta i Tambors i Bombos Desperta Ferro.