Culla torna a l’any 1233 aquest cap de setmana

385

· 130 recreacionistes d’Espanya i França es donen cita en l’esdeveniment

Culla llueix engalanada per acollir la primera recreació històrica ‘Culla 1233’, que té lloc aquest cap de setmana. Aquestes jornades, organitzades per l’agrupació ‘Militia Christi del Maestrat’ i l’ajuntament del municipi, s’han inaugurat hui dissabte a les 11: 00h, amb l’obertura del mercat medieval i el campament de les partides cristianes. A partir d’aquest moment, la localitat acull multitud d’actes relacionats amb l’edat mitjana per a que gaudeixen tots els que s’animen a visitar-la.

La celebració inclou una batalla entre les tropes de Don Blasco de Alagón i la guarnició sarraïna de Culla, que s’emplaçarà al costat de les muralles d’entrada al nucli antic. De la mateixa manera, hi haurà altres escenificacions com “El lladre del mercat”, “La venda de captius” i una desfilada central amb els 130 recreacionistas vinguts d’Espanya i França. També es duran a terme diferents activitats a la zona del campament, com llançament de ganivet i tir amb arc, així com altres per als més menuts. A més, tots dos dies s’oferix una visita gratuïta pel casc històric de Culla, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004.

La Diputació de Castelló, juntament amb el Patronat de Turisme, també col·labora amb aquest esdeveniment que posa en valor el llegat patrimonial del municipi. En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “esperem que ‘Culla 1233’ siga un al·licient més per visitar el nostre municipi i actue com un canalitzador del flux turístic de la costa cap a l’interior”.

Tota la informació i horaris de la recreació està disponible en www.cullamagicaymedieval.es.