El municipi de Culla s’ha estrenat avui en FITUR com un dels Pobles més Bonics d’Espanya. El president de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, Francisco Mestre, ha fet lliurament a l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, de l’acreditació que confirma la incorporació de Culla a aquest selecte grup de municipis de tota Espanya. L’acte s’ha desenvolupat en l’estand que Turespaña té en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR, el major aparador turístic internacional del nostre país, i que ha recaptat l’atenció de multitud de mitjans de comunicació, representants del sector i la presència de la vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, Teresa Ribera.
L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha assegurat que “avui és un dia assenyalat per al nostre poble. Aquesta distinció obri noves oportunitats molt importants per a Culla, per al nostre turisme i per a poder continuar consolidant el millor futur per al nostre poble”.
I és que pertànyer, com un dels 15 nous municipis que s’incorporen en 2020, a l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, suposa ja una gran plataforma promocional i de difusió turística per a Culla.
“Podrem arribar a molta més gent i ho farem a més amb l’aval de qualitat que suposa pertànyer a aquest grup de municipis, l’elit del turisme del nostre país. Presentar-te al potencial visitant com un dels municipis més bonics d’Espanya és ja per si mateix un plus afegit que pot animar a moltes persones a visitar-nos i conéixer-nos en un futur pròxim. Aquesta acreditació és, sens dubte, el reconeixement a tot el treball que tants cullans i cullanes han desenvolupat pel manteniment del nostre patrimoni, i és tot un orgull poder estar avui ací representant aqueix esperit de superació que continuarem alimentant des de l’Ajuntament amb la nostra contribució a aqueix treball”.
És important assenyalar que la incorporació de Culla en 2020 com a poble més bonic d’Espanya que avui s’ha formalitzat amb el lliurament de l’acreditació es va anunciar durant l’Assemblea Nacional dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que va tindre lloc en el municipi zamorà Pobla de Sanabria els dies 29 i 30 de novembre. Aquest tipus de trobades són de gran importància per a aquesta xarxa de pobles bonics englobats sota una marca única de qualitat, perquè s’analitzen iniciatives per a fomentar el turisme rural en aquests xicotets municipis, així com la importància del patrimoni i el bon estat de conservació que els caracteritza.