Culla serà la referència templera a l’interior de Castelló, amb galeria de fotos

233
Els Templers a Culla

Culla acollirà un centre d’interpretació dedicat als cavallers templers. La Diputació de Castelló destinarà més de 197.000 euros per rehabilitar i convertir en museu l’antic ajuntament, l’antiga presó i l’antic hospital. L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha apuntat que el centre d’interpretació apostarà pel turisme experiencial perquè els visitants coneguin mitjançant una pissarra digital, audiovisuals, recreacions en hologrames i tècniques 3D l’evolució històrica del castell de Culla, des de l’època musulmana passant pels cavallers templers, la ordre de Montesa o la destrucció del castell en les guerres carlines.

Culla serà la seu interior de la ruta dels templers, que tindrà la seva capçalera al castell de Peníscola. En Culla ja s’ha posat en marxa un projecte de senyalització que evoca aquesta ruta templera.

El projecte compta amb centre de recepció de visitants que s’ubicarà a l’antic Ajuntament. El centre també exercirà la funció d’oficina de turisme. El projecte també té una vessant educativa perquè públic de totes les edats pugui conèixer la història templera.

En 1303 l’orde del temple va adquirir el castell de Culla per mig milió de sous. Va ser un important desemborsament encara que la propietat va ser efímera, ja que l’ordre es va dissoldre en 1307.

Entre els elements que s’exposaran destaca una col·lecció d’armes d’èpoques carlines, restes de les constants batalles que van esdevenir al castell de Culla en diferents èpoques.

Els Templers a Culla

Els Templers a Culla

Els Templers a Culla

Els Templers a Culla