Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat (Castelló), celebrarà el proper dissabte 26 de juny la ‘Nit Romàntica’, un esdeveniment que es desenvolupa de forma sincronitzada en els municipis que pertanyen a l’Associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya i més de 300 pobles de França, Itàlia, Japó, Valònia, Líban, Rússia, Saxònia, Suïssa i el Principat de Liechtenstein.
Per a això, s’han programat un seguit d’activitats en aquesta jornada d’exaltació de l’romanticisme. Així doncs, des de les 12:00h, al ‘Mirador del Cinglet’ es disposarà un photocall en el qual els visitants podran immortalitzar l’esperit de la cita. A més, totes aquelles persones que pugen les seves fotos en el lloc a xarxes socials participaran el sorteig d’exemplars de la Guia dels Pobles Més Bonics d’Espanya 2021.
La música també serà present en aquest dia, amb ambientació pels carrers de casc històric i la ronda, a les 20: 30h, de la “Rondalla del Castell de Culla”. De la mateixa manera, des de l’oficina de turisme s’oferirà una visita guiada gratuïta, a les 20:00h., per a la qual cal fer reserva prèvia al telèfon 678.135.160 o mitjançant el correu turismoculla@dipcas.es.
Alguns restaurants, comerços i artesans locals també han volgut participar en l’esdeveniment i han preparat menús i lots de productes exclusius per a l’ocasió, altres trauran els seus productes al carrer en els que s’ha denominat “el mercat romàntic”.
Gaudir d’un dels Pobles Més Bonics d’Espanya
Des 2019, Culla pertany a aquest col·lectiu format actualment pels 105 municipis més bells del territori nacional. El seu casc històric declarat Bé d’Interès Cultural, un dels Conjunt Històric Artístics millor conservats de la Mediterrània, va ser un dels principals motius que li van donar accés a aquest selecte grup.
Tan sols cal donar un petita volta per Culla per descobrir monuments tan interessants com el arc de la Porta Nova, els llenços de les muralles a la Ronda Sant Roc, l’Església Parroquial del Salvador i altres edificis de gran interès com són el Granero del Comendador, més conegut com “la Presó”, o l’Antic Hospital. Aquest recorregut urbà acaba a 1100 metres d’altitud, al Castell, des d’on es pot gaudir de la immensa panoràmica oberta amb vistes a les veïnes terres d’Aragó i el mar Mediterrani.
Culla és el quart poble de la província de Castelló, juntament amb Peníscola, Vilafamés i Morella.