El dissabte 30 de juliol tindrà lloc l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla’
Diumenge 31 es durà a terme el nou trobada entre el Rei Jaume I i Blasc d’Alagó

Culla, a l’Alt Maestrat, retrocedirà a l’Edat Mitjana el proper cap de setmana. Els veïns del municipi han preparat un complet programa d’activitats per donar a conèixer el seu important patrimoni històric i, alhora, promocionar la localitat des del punt de vista turístic i cultural.

El dissabte 30 de juliol, a partir de les 18:00h, el recinte emmurallat, engalanat per a l’ocasió, rebrà els visitants amb música medieval en directe i els llocs de mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes aromàtiques i medicinals, aliments i begudes entre d’altres. A partir de les 22:00h, tindrà lloc l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla’ a l’entrada del calvari, al costat de la mítica porta nova, un dels accessos més ben conservats del conjunt històric declarat BIC en 2004. Es tracta d’una representació teatral que els cullanos preparen amb il·lusió i entusiasme, des de fa mesos, i que enguany arriba a la quarta edició. Els actors aficionats, que desenvolupen aquesta activitat dins el projecte cultural i de voluntariat CULLA VIU, tornaran a donar vida a uns personatges que van viure fa vuit segles. ‘La Conquesta’ és una emblemàtica llegenda d’amor, pactes i enfrontaments entre cultures, escrita per Julián Villuendas i que ja va ser representada a l’any 1917.

Conquesta de Culla

Diumenge 31, a partir de les 12:00h, es durà a terme el nou trobada entre el Rei Jaume I i Don Blasco de Alagón, amb la participació dels personatges de l’obra teatral, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta i Tambors i Bombos Desperta Ferro.

En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “aquestes jornades es van consolidant any rere any, gràcies a l’esforç i passió que posen els veïns de Culla”. “La idea és seguir ampliant el programa complementari a la representació teatral, amb l’objectiu d’oferir un cap de setmana replet d’activitats i que el visitant pugui submergir-se de ple en l’important passat del nostre municipi”, ha afegit.

Reserva d’invitacions gratuïtes

L’aforament per assistir a la representació és limitat, per aquest motiu cal recollir amb antelació les invitacions gratuïtes que ja estan disponibles a l’ajuntament. També pot reservar la localitat al telèfon 964 44 63 25 o mitjançant el correu electrònic info@culla.es. Més informació al Facebook i al www.cullamagicaymedieval.es