Culla reforça la Mostra de la Tòfona com a gran revulsiu del turisme gastronòmic

701
PUBLICITAT

Nota de premsa de Turisme Alt Maestrat

– Gran èxit d’afluència a la primera jornada d’aquesta convocatòria que ha reconegut amb la Tòfona d’Honor 2020 a Demetrio Ferrando

– Fabregat: “Treballem perquè el nostre sector primari sigui aliat de la dinamització turística i de la posada en valor de la nostra cultura”

El municipi de Culla ha reforçat la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat Castelló Ruta de Sabor com un gran revulsiu de l’turisme gastronòmic i agroalimentari. I és que el gran èxit de convocatòria de la primera jornada d’aquesta mostra que continuarà fins demà, ha constatat el seu gran potencial de dinamització turística per als municipis de l’Alt Maestrat. La jornada tècnica, l’exposició i venda de producte amb demostracions gastronòmiques i el lliurament de la Tòfona d’Honor 2020 a Demetrio Ferrando, han estat els principals actes d’un dia carregat de visitants recorrent el casc històric de la que ja és reconegut un dels pobles més bonics d’Espanya.

És per això que l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha destacat en l’acte d’inauguració que “estem treballant perquè el nostre sector primari, amb la recol·lecció i el cultiu de la tòfona com a producte estrella, sigui aliat de la dinamització turística de la nostra terra. És per això que el coneixement tècnic de la tòfona, el culinari, l’arrelament en la nostra cultura de l’aprenentatge de cercar la tòfona des de nens, tot això estic convençut que cada vegada més serà motiu perquè més i més gent vingui a conèixer-nos ia gaudir d’aquesta terra única “.

En aquest sentit, Fabregat ha agraït a “totes les persones, associacions, institucions, que feu possible que aquest cap de setmana Culla i L’Alt Maestrat es converteixin en epicentre tofonera i gran punt de trobada per a aficionats i professionals, però també per als amants de la bona taula que vénen a gaudir del nostre bé més preuat, aquest conegut i reconegut fong a tot el món com l’or negre “.

I és que la Mostra de la Tòfona de l’Alt Maestrat es tracta d’una cita ineludible per als amants del conegut com a or negre de la gastronomia, que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la tòfona negra i quan aquestes posseeixen els seus majors propietats aromàtiques i de sabor. Un cap de setmana que reunirà truficultors, empreses vinculades a el sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

Primera Tòfona d’Honor per Demetrio

Demetrio Ferrando Beltrán, conreador de Benassal, rep avui la ‘Tòfona d’Honor’ a la primera edició d’aquest premi, acte organitzat per l’Ajuntament de Culla.