Culla programa dues xarrades formatives com a preludi de la XX Mostra de la tòfona

114
PUBLICITAT

‘Què fer amb una tòfona fresca?’ i ‘Cuina amb tòfona negra’ marquen el programa previ a la festa

Culla es prepara per al tancament de temporada del Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat aquest diumenge 18. Posarà el fermall final amb la xarrada gratuïta titulada ‘Què fer amb una tòfona fresca?’, impartida pel exprofesor del Centre Públic Integrat de Formació Professional Costa de Flor del taronger Juan Bellés Porcar.

Des del passat 3 de desembre, aquest mercat atret a visitants tots els diumenges per a oferir-los una experiència única en l’adquisició de tòfona negra fresca i altres productes gastronòmics de proximitat. A més de la venda directa, el mercat ha brindat moments d’entreteniment amb música en viu i servei de barra.

Aquesta última celebració del Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat en la plaça de la Setena no sols marcarà la fi d’una sèrie de diumenges gastronòmics, sinó que també servirà com a pròleg a la XX Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat. Aquest esdeveniment anual, previst per als dies 23, 24 i 25 de febrer, convertirà Culla en l’epicentre d’una celebració única.

La jornada formativa ‘Cuina amb tòfona negra’ obrirà les seues portes al públic el dilluns 19 de febrer. Aquesta activitat, d’accés mitjançant inscripció en www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Culla (places limitades), promet submergir als participants en el fascinant món culinari de la tòfona negra.

La formació, que inclou una xarrada i una experiència gastronòmica, tindrà lloc en el restaurant La Carrasca. Els formadors d’aquesta jornada seran Catalina Xiva, del restaurant La Carrasca de Culla; Emilio Pons, del restaurant L’Escudella de Vilafranca, i Teresa Puig, del restaurant Casa de Banys de l’Avellà de Catí.

Aquestes activitats ressaltaran la riquesa gastronòmica de la tòfona negra i contribuiran a consolidar a la comarca com un destí culinari de referència a la província. Amb el suport de l’Ajuntament i la participació activa dels productors i negocis locals, el Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat i la jornada formativa del dilluns són exemples de com la gastronomia pot ser un motor de desenvolupament local.

Finalment, la XX Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat, que se celebra cada any en un municipi diferent de la comarca, promet una mescla diversa d’esdeveniments gastronòmics i educatius. La seua programació inclou nombroses activitats, com a xarrades sobre la influència del clima en la producció tofonera, concursos de gossos tofoners, degustacions, música, dinàmiques infantils, el lliurament de la Tòfona d’Honor 2024, demostracions de cuina en directe o la fira monogràfica amb venda de tòfona fresca, productes trufados, plantes micorrizades… en definitiva, la ‘mostra’ oferirà una experiència completa per a tots els participants. Tota la informació i inscripció a les activitats està disponible en www.trufamaestrat.es.