Culla organitza dos representacions de “La Conquesta” el dissabte dia 26 a les 21h i 23.30h

235
Conquesta de Culla
Conquesta de Culla

-Nota de premsa-

La comitiva presidida pel noble aragonès Balasc d’Alagó recorrerà, el proper 26 de juliol, els carrers del municipi medieval de Culla. La seva desfilada serà el punt àlgid de la representació teatral que els veïns preparen amb il · lusió des de fa mesos, sota l’atenta direcció de Montse Vidal i Manuel Manzano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conquesta de Culla (3)

Per segon any consecutiu, els personatges de ‘La Conquesta de Culla’ tornen del passat, fent que els visitants difícilment oblidin aquesta emblemàtica història, plena de bogeries per amor, pactes i enfrontaments entre cultures.

El casc històric, declarat Bé d’Interès Cultural el 2004, es convertirà en un escenari únic; un dels seus principals atractius de l’obra. Concretament, se situarà a l’entrada del calvari, al costat de la mítica ‘porta nova’, un dels accessos més ben conservats del conjunt emmurallat.

José Francisco Bellés, alcalde de Culla, ha destacat la importància que té per als propis cullanos la preparació d’aquest esdeveniment històric i cultural. Així mateix, reconeix l’esforç que han posat les diferents associacions organitzadores perquè l’acte torni a ser un èxit i per aportar novetats en aquesta edició.

-Activitats Medievals

Com a complement a la representació teatral, s’han programat diverses activitats per a tot el cap de setmana.

Aquelles persones que acudeixin a l’exposició de la ‘Llum de les Imatges’ durant els dies 26 i 27 de juliol, podran gaudir de visites tematitzades per a l’ocasió. A més, en la tarda de dissabte, els més petits tindran la possibilitat de participar en els jocs tradicionals organitzats pel ‘Centre Cultural El Castell’; així com al taller de cuir realitzat per Art i Maña ‘i patrocinat pel’ Programa d’Extensió Universitària de l’UJI “i l’Ajuntament.

D’altra banda, alguns dels restaurants de la població han volgut sumar-se a aquestes jornades, per això, han preparat menús basats en productes i receptes de l’època.

-Reserva d’invitacions gratuïtes

L’obra es realitzarà en exterior utilitzant l’escenari natural que ofereix el nucli antic de la població. L’aforament és limitat i s’ha decidit fer una doble representació a les 21:00 h i les 23:30 h. Per aquest motiu, cal recollir amb antelació les invitacions gratuïtes que ja estan disponibles a l’ajuntament. També pot reservar al telèfon 964 44 63 25 o mitjançant el correu electrònic ajuntamentdeculla@gmail.com.

Més informació a www.cullamagicaymedieval.es