El municipi de Culla conclou la seua participació en FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, amb noves expectatives de futur en posicionar-se en l’elit dels pobles més atractius del país. La formalització de la seua incorporació a l’Associació de Pobles més Bonics d’Espanya ha suposat ja durant la celebració de la fira l’obertura de noves oportunitats en la promoció turística del poble.
Així ho confirma l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, que qualifica de “molt positiva aquesta edició de FITUR per al nostre poble. Ser ja un dels Pobles més Bonics d’Espanya ens ha ajudat ja a tindre reunions de treball amb professionals del sector que s’han interessat pel nostre poble, periodistes que volen conéixer Culla, i altres municipis que s’han interessat per la nostra experiència. En definitiva continuem treballant per a aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats que obri a Culla la seua incorporació a aquest selecte grup de municipis, facilitar l’experiència de visitar i gaudir de tot el que el nostre poble ofereix a centenars de persones que poden conéixer-lo durant tot l’any”.
-El turisme com a generador d’oportunitats tot l’any
I és que el principal objectiu de l’Ajuntament de Culla amb el treball que ha realitzat per a incorporar-se a l’Associació de Pobles més Bonics d’Espanya és el d’aspirar al fet que el turisme es consolide com a sector generador d’oportunitats i ocupació en el municipi durant tot l’any.
“El turisme ens obri noves oportunitats de futur perquè més gent decidisca quedar-se a viure al poble, i volem fer-lo de la millor forma. Amb un turisme de qualitat, que és el que presenta aquesta associació, un turisme que atraga riquesa al nostre poble, com ja estem comprovant des del seu anunci el mes de desembre passat i que treballarem perquè en els pròxims mesos es note encara més en l’economia dels comerços i establiments de Culla”, ha indicat Fabregat.
I és que pertànyer, com un dels 15 nous municipis que s’incorporen en 2020, a l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, suposa ja una gran plataforma promocional i de difusió turística per a Culla.
Com un dels quinze municipis que entren a formar part d’aquesta important xarxa, Culla ha superat més de 40 criteris en aspectes tan importants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi, neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, cuidat de flors i zones verdes, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre molts altres.
-Posada en valor dels atractius de Culla
La incorporació de Culla als Pobles més Bonics d’Espanya és un pas més del treball que realitza l’Ajuntament de Culla per posar en valor el patrimoni del municipi i tots els seus atractius. Entre ells, destaca el seu barri antic, un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani i declarat Bé d’Interés Cultural en 2004, i que ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició.
A Culla també es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, les ruïnes de l’antic castell àrab, amb les restes de les muralles i l’Església Parroquial d’El Salvador i existeixen altres edificis de gran interés com són el Graner del Comendador, conegut com “la Presó” o l’Antic Hospital.
Però més enllà del seu patrimoni, l’Ajuntament treballa per generar noves experiències turístiques també amb la seua gastronomia, amb la tòfona i la seua fira com a principals reclams. La nodrida activitat cultural de Culla completa un ampli catàleg d’experiències turístiques que està posicionant a Culla com un de les destinacions turístiques rurals amb major atractiu d’Espanya.