Culla honra Sant Cristòfol amb la seua tradicional romeria

1194
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Durant el trajecte, i en el mateix ermitori, els xiquets i xiquetes de la població van interpretar l’ancestral “Dansa dels Negrets”

El 16 de maig, com cada dilluns de Pasqua de Pentecosta, els veïns de Culla van honrar a Sant Cristòfol amb la romeria i la celebració de les seues tradicions més populars.

A les 10: 30h, les campanes de l’Església Parroquial del Salvador anunciaven l’eixida de la comitiva, guiats pel pendó del sant, fins a l’ermita que se situa a poc més d’un quilòmetre, a la Lloma d’en Bom. Durant el trajecte, i en el mateix ermitori, els nens i nenes de la població van interpretar l’ancestral “Dansa dels Negrets”

Després de la missa, el menjar i el rés del Rosari, la benedicció dels vehicles i el repartiment de la “Prima” entre els assistents van posar el punt final a la festivitat abans del retorn en romeria a la població.

En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat ‘ “aquesta festivitat és part de l’important patrimoni que Culla preserva, és la nostra obligació conservar-la com a llegat cultural”. A més, Fabregat va voler agrair “la tasca de tots els que fan possible que les nostres costums es mantinguen” i va convidar la província “a conèixer el municipi i les seues tradicions”. Finalment, va assenyalar que “el divendres 27 i dissabte 28 tindrà lloc la nostra pregària a Sant Joan de Penyagolosa, d’origen medieval i declarada recentment Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana. Diumenge 29, també es durà a terme la celebració del Corpus Christi, amb la vistosa processó pels carrers del casc històric, també declarat BIC, amb els majestuosos ‘pendons’, els altars florals i els xiquets fent sonar els ‘pixerrulls’. És un altre dels actes que no pot perdre ningú “.

IMG_7111

IMG_7110IMG_7108